Danny Abbing liet zich niet van de bal zetten
Danny Abbing liet zich niet van de bal zetten Foto: Jeroen van der Sman

R.V.&A.V. Sparta-Vitesse Delft 2-2

Algemeen 263 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

R.V.&A.V. Sparta heeft een meer dan verdiend punt overgehouden aan de wedstrijd tegen Vitesse Delft. De rood-witten hadden in deze wedstrijd over het algemeen vrij weinig te duchten van de tegenstander maar verzuimde wederom vroegtijdig de wedstrijd te benutten.

Het was op deze middag gezond koud op Terbregge waar zich ondanks het weer ruim honderd supporters hadden verzameld. Zij zagen in de eerste helft een rommelige wedstrijd waarin R.V.&A.V. Sparta beter voetbalde en Vitesse Delft overduidelijk voor een punt naar Rotterdam was gekomen.

Dit resulteerde in veelvuldige spelonderbrekingen die echter niet konden voorkomen dat Sparta enkele mooie kansen kreeg. Reeds in de 3e minuut kwam een aanval over links terecht bij Robin van der Sman die de keeper kansloos liet, 1-0.

In het vervolg van de wedstrijd kregen de Spartanen nog enkele kansen maar Rhandy Rademaker (kopbal), Robin Benningshof (schot), Danny Abbing (afstandsschot), Robin van der Sman (schot voorlangs) en opnieuw Robin van der Sman (kopbal naast) slaagde er nog niet in de tweede goal te scoren.

Zoals wel vaker valt de bal dan aan de andere kant. Matig handelen in de verdediging stelde een der spelers van Vitesse Delft in staat om een 1-1 ruststand op het bord te zetten waarmee Sparta zichzelf gezien het spelbeeld voor rust duidelijk tekort deed.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Veelvuldig werden er weer overtredingen op Spartanen gemaakt maar toch kwam Sparta in de 58e minuut wederom op een voorsprong. Dit maal passeerde Robin van der Sman de doelman van Vitesse Delft in de verre hoek, 2-1.

Niet veel later was Danny Langstraat dichtbij de 3-1 maar zijn schot van afstand belandde buiten het bereik van de keeper op de paal. In de 67e minuut werd Robin Benningshof met een grote schaafwond op zijn knie vervangen. Voor hem kwam Talha Koc in het veld.Zo’n twintig minuten voor tijd werd Sparta’s rechtsback Kevin Jumelet ter hoogte van de middenlijn duidelijk zichtbaar nagetrapt maar scheidsrechter Rick Turk reageerde hier niet op.

Met Adilson Mendes Moreira inmiddels op het veld voor Rhandy Rademaker wilde Sparta in de slotfase blijven voetballen maar daar kwam weinig van terecht. Het spel van de Spartanen werd met de minuut rommeliger en de irritaties namen toe. Vitesse Delft bleek echter niet bij machten dit voetballend af te straffen maar zij kregen in de 80e minuut de hulp van de scheidsrechter.

In een situatie waar een schot op korte afstand werd geblokt besloot de scheidsrechter een strafschop aan de gasten te geven. Hij had een handsbal gezien terwijl een opzettelijke handsbal op die plaats en vanaf zo’n afstand anatomisch gezien onmogelijk is. Het cadeautje werd gretig uitgepakt door Vitesse Delft, 2-2.

Met nog tien minuten plus wat blessuretijd op de klok legde de gasten zich hierna toe op het over de streep trekken van het punt. Robert Verbeek bracht nog een extra aanvaller op het veld in de persoon van Joey Kars die middenvelder Gino Verbeek kwam aflossen.

Gedurende de slotfase kreeg R.V.&A.V. Sparta nog enkele mogelijkheden waarvan we u er met name een niet willen onthouden. Met de 86 minuten op de klok werd invaller Adilson Mendes Moreira gemangeld door twee verdedigers waarbij hij ten val kwam. De scheidsrechter floot….. niet voor de overtreding van Vitesse Delft maar om Adilson zijn tweede gele kaart te tonen voor zijns inziens een schwalbe. Dit tot groot ongeloof van het volledige elftal, de technische staf, de wisselspelers en de supporters van de R.V.&A.V. Sparta.

De scheidsrechter bleek ondanks de protesten onvermurwbaar en stuurde Adilson met een beschadiging aan zijn been van het veld. Zo bleef het bij 2-2 en werd er na afloop nog lang nagepraat over de diverse door R.V.&A.V. Sparta gemiste kansen en over diverse discutabele arbitrale beslissingen.

De R.V.&A.V. Sparta gaat volgende week zaterdag op bezoek bij Nieuwenhoorn. Een nieuwe kans, een nieuwe ronde en een mogelijkheid voor de spelers om dan nog beter voor de dag te komen. Dat zal nodig zijn om het contact met de bovenste plaatsen te behouden in de sterke 2e klasse D.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Vitesse Delft: Massimo van Ewijk, Kevin Jumelet, Yannick Jansen, Yannick van der Sman, Danny Abbing, Gino Verbeek (85e Joey Kars), Robin Verhorst, Rhandy Rademaker (72e Adilson Mendes Moreira), Danny Langstraat, Robin Benningshof (67e Talha Koc), Robin van der Sman.