Je kunt niet alleen sjoelen in de Doelen. Er worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd en je kunt er ook even lekker zitten of werken.
Je kunt niet alleen sjoelen in de Doelen. Er worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd en je kunt er ook even lekker zitten of werken.

Studio de Doelen is een huiskamer voor iedereen

Algemeen 370 keer gelezen

Rotterdam - “Ik geloof niet in doelgroepen. Omdat het niet werkt, heb ik er zelfs een hekel aan”, verklaart Mieke van der Linden resoluut. Sinds eind vorig jaar is ze de drijvende kracht achter de brede en gratis toegankelijke programmering van hangout de Doelen Studio. “De Studio is er voor iedereen!”’

Door Els Neijts

“Wij moeten de hangout zijn van het grote zaalgebeuren én van evenementen buiten de Doelen. Er moet iets kleins te doen zijn in dezelfde sfeer. Een nazit bieden voor whatever! Zo gevarieerd mogelijk”, garandeert Mieke. “Onze activiteiten moeten gezellig en gek zijn, zodat iedereen - ook alleen - naar binnen durft te komen. Dat is sinds het rookverbod lastiger geworden. Achter een sigaretje kon je je tenminste nog een beetje verschuilen.”

Inmiddels staan er al een paar vaste activiteiten op de agenda. “Bij de Stille Boekenclub op woensdagochtend kun je een boek komen lezen met een ambient muziekje op de achtergrond”, geeft Mieke als voorbeeld. Afgelopen week kwam er de vaste spelletjesavond op dinsdag bij. Dat zag er van buitenaf al zo leuk uit dat toevallige voorbijgangers de stap naar binnen waagden en aanschoven. Voor een potje sjoelen, yahtzee, backgammon óf een speels lesje klaverjassen. “Klaverjassen leer je hier wél op zijn Rotterdams”, grijnst spelletjes-initiator en gelegenheidsleraar Sabine Maertens. “In Amsterdam houden ze vooral van verzaken. Dáár doen we hier natuurlijk niet aan.”

Op ‘gewone’ dagen is de Studio vanaf tien uur ‘s morgens open. Je kunt er lekker zitten, maar ook achter je laptop kruipen om te werken. “Dan mag je best je eigen boterhammetje eten”, verzekert Mieke. “Wij zorgen voor de bokkenpootjes en de chips.” Van der Linden borrelt van ideeën voor haar Rotterdamse huiskamer. “Dat houdt bij mij nooit op”, knikt ze, terwijl ze telefonisch iemand probeert te strikken voor een nieuw plannetje.

Terwijl er toch al de nodige op stapel staan. Mieke: “Op 8 maart gaan we Internationale Vrouwendag uitbundig vieren. Spotify DJ Miss Mimi - bekend van haar gender fluid Music Mix - gaat uitsluitend vrouwentracks draaien. Ze brengt haar drag-meiden crew mee en Ronny T. vertoont zijn visuele ode aan favorite women of the world op het grote scherm. Een vakkundige jury zal de prijs voor the best dressed favorite woman uitdelen, dus kom vooral opgetut als je vrouwelijke idool. Natuurlijk mogen ook mannen keihard mee komen zingen en dansen.”

De maand april belooft een herhaling van de succesvolle karaoke-happening van Wei Not Sing, die naar eigen zeggen niet terugdeinst voor ‘de meest vreselijke popnummers of smerige R&B’ en zelf kan zingen noch dansen. Mieke, lachend:” Hij is eigenlijk jurist!”

Volg Studio de Doelen op Instagram en Facebook voor het actuele programma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant