Dean op kop tijdens de race
Dean op kop tijdens de race Foto: Anne Bogert

Jonge racefanaat Dean Gouw (8) op weg naar nationale titel

do 19 sep 2019, 10:42 Algemeen 6 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site berichten met foto plaatsen!

Maar weinig mensen weten dat we een jonge racefanaat in Charlois hebben wonen, zijn naam is Dean Gouw en hij is 8 jaar oud. Dean is helemaal gek van minibike racen, en doet mee aan het Nederlands Kampioenschap voor junioren.

In het NK Junior Moto Racing strijden jongens en meisjes vanaf 6 jaar om het Nederlands kampioenschap motorracen in 6 categorieën. De junior A klasse is voor veel rijders de eerste échte race-competitie. Samen met leeftijdsgenootjes vechten voor het podium en onderling van elkaar leren tijdens trainingen en races. Een raceseizoen duurt meestal van eind maart tot begin oktober. Per seizoen worden voor de cup ongeveer negen wedstrijden verreden. Daarnaast wordt er ieder weekend getraind.

Dean zit al vanaf zijn vijfde jaar op de motor. Vorig jaar heeft hij voor het eerst meegedaan aan het NK voor junioren en is toen als 5e geëindigd van de zeventien deelnemers. Ook dit jaar doet hij weer mee, en staat momenteel, met nog 2 wedstrijden te gaan, stijf bovenaan in het klassement.

Ook bij het motorracen voor junioren gaat het er best professioneel aan toe. Dean is daarom nog op zoek naar sponsors. Sponsors krijgen met hun bedrijfsnaam een plekje op de aanhanger van Dean. Zo gaat u bedrijf het hele land door. Bent u als bedrijf na het lezen van dit bericht geïnteresseerd en wilt u Dean sponsoren, neem dan even contact op via deangouwracing@gmail.com. Dean heeft ook een eigen Facebookpagina en is tevens te vinden op Instagram onder de naam Dean Gouw Racing #21.

Dean heeft ook een Club van 50. Dat is voor mensen die Dean wel willen steunen, maar geen bedrijf hebben. De kosten zijn dan €50,- voor een heel jaar.

Uit de krant