Station Nieuwland met metrolijn B richting Hoek van Holland.
Station Nieuwland met metrolijn B richting Hoek van Holland. Foto: Demi Meder

Daar reed dat ding dan eindelijk!

Algemeen 116 keer gelezen

Regio - We hebben twee en een half jaar gewacht, maar hij reed zaterdag toch echt voor het eerst! Metro B richting Hoek van Holland ging vanaf station Nieuwland heel de dag gratis heen en weer voor nieuwsgierige reizigers.

door Demi Meder

De incheckpoortjes bij station Nieuwland stonden open zodat iedereen gratis in kon stappen. Bij het gloednieuwe station stond de metro al klaar, die elke tien minuten zal gaan vertrekken. In een volle metro zaten een hoop mensen nieuwsgierig te wachten tot het voertuig dan eindelijk ging vertrekken. Onderweg was veel te zien. Dat heb je niet in een ondergronds metrostelsel. Het weer was helaas grauw en nat, maar dat hield de mensen onderweg naar Hoek van Holland niet tegen. Een dagje liggen op het strand zal het alleen niet zijn geworden.

“Als het lekker weer is ga ik wel naar het strand met de metro, maar voorlopig als ik naar dit weer kijk ga ik binnenkort alleen maar voor mijn werk deze metrolijn gebruiken,” vertelde reiziger Willem den Hollander. “Hij gaat ook veel sneller dan de trein van vroeger, je bent heel erg snel heen en weer van Schiedam naar Hoek van Holland.” Hij is erg blij met de komst. “Ik ga er veel gebruik van maken in de toekomst !”

Aangekomen bij de eindbestemming stapten veel personen uit. Maar er bleven ook een hoop mensen zitten! Veel reizigers gingen gewoon even lekker heen en weer om de route te kunnen bekijken. Een voorbeeld van zo’n reiziger was Ellen. “Het is slecht weer, ik wilde wel komen kijken maar omdat het zo erg regent ga ik niet uitstappen en rondlopen.” Verder vond ze het wel heel erg fijn dat de metrolijn eindelijk bijna helemaal klaar is. “Het is erg lekker hoe snel je naar het strand kan gaan met deze metrolijn. We hebben hier erg lang op moeten wachten. Ik denk als we er eenmaal veel gebruik van maken dat we dat wachten al zijn vergeten omdat het een positieve toevoeging is. We hebben er uiteindelijk veel voor terug gekregen.”

Hoe nu verder?

De maand oktober zal gebruikt worden als opstartfase waarbij alleen metrolijn B over de Hoekse Lijn rijdt. Vanaf begin november zal ook metrolijn A tot aan station Vlaardingen-West toegevoegd worden aan de dienstregeling. Het vervangende busvervoer blijft ook rijden in de maand oktober, tot de volledige ingebruikname.

Informatie is te vinden op: www.ret.nl

Bekijk ons filmpje van de reis op onze facebookpagina.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant