Afbeelding
Foto: GinoPress B.V.

Tientallen evacuaties, grote schrik en zwaargewonde bij hevige, aangestoken brand in flat

Algemeen 51 keer gelezen

Rotterdam - Bij een korte, maar hevige brand in Oosterflank is gisteren (woensdag 29 januari) een bewoner van een flat aan de Grote Beer is zwaargewond geraakt. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Zo’n veertig personen moesten worden geëvacueerd door hevige rookontwikkeling. Ze waren vaak ernstig geschrokken door het drama

Rond 17.30 uur kwam bij de hulpdiensten een melding binnen van een vreemde lucht in een flatgebouw aan de Grote Beer in Rotterdam. Al snel na de melding bleek dat er sprake was van een forse brand in een appartement op de vijfde etage. De brand is kort uitslaand geweest en ging gepaard met dikke, zwarte rook. De brandweer had het vuur snel geblust, maar een flink aantal bewoners kon niet wegkomen door de rook en moest met een ladderwagen worden gered.

Volgens de Veiligheidsregio raakten twee mensen bij de brand gewond, waarvan één zwaargewond. De slachtoffers zijn per ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Met behulp van een ladderwagen en een hoogwerker zijn ongeveer veertig mensen uit het gebouw gered. Hieronder een aantal kinderen en een moeder met baby in maxicosi. Er waren zeker zes ambulances en een mobiel medisch team ter plaatse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant