Afbeelding

‘Huh? Tinderen in tijden van corona... Hoe wil je dat doen dan?’

Algemeen 89 keer gelezen

Rotterdam - Tinderen in tijden van corona... We hadden niet gedacht dat het nog veel zou gebeuren. Maar het schijnt hartstikke druk te zijn op de populaire dating-app. Terwijl de anderhalvemeterregel toch behoorlijk duidelijk is, zou je denken... Yvonne Ehbel stuurde ons er een verbaasde en boze brief over:

‘Nederland kan het, Nederland doet het? In mijn naaste omgeving zijn er mensen die de regels, voorschriften, het dringende verzoek thuis te blijven, afstand van anderhalve meter te houden aan hun laars lappen. En als ik ze ken, wat is dan het aantal dommerds die zo onvoorzichtig zijn in Rotterdam? Onbegrip, boosheid, grote irritatie krijg ik ervan.

Hoe zit het met Tinder-afspraken? Het gaat gewoon door bij degene die ik ken. Afspraak met een leuke man zegt ze, we gaan op zijn motor toeren. ‘Hoe wil je dat doen? Je zit tegen een wildvreemde achter op de motor’, was mijn vraag. ‘Ach er kan niets gebeuren’ was het antwoord. 

Alles wat ik vervolgens zei over afstand en zoveel mogelijk binnen blijven kwam niet aan. 

Dat bleek duidelijk uit de foto’s die ik de volgende dag ontving op Whatsapp met de tekst ‘OMG zo’n leuke man.’ Mijn antwoord was dan ook: ‘OMG wat een dommerd ben jij. Teveel risico’s. Daar moeten we het van hebben in dit land. Sorry hoor maar hier ben ik erg strikt in.’

Ik heb haar niet meer gehoord. 

Alleen samen krijgen wij het coronavirus onder controle horen we van alle kanten. Ik begrijp de onnozele dwarsliggers niet en blijf er over piekeren...

Yvonne Ehbel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant