Willemijn en Tinkerbell houden alles goed in de gaten.
Willemijn en Tinkerbell houden alles goed in de gaten. Foto's: Joyce Tulling

Willemijn leidt met haar pony een schaapskudde door Rotterdam

Algemeen 413 keer gelezen

Rotterdam - Het blijft altijd weer een prachtig gezicht als er een schaapskudde dwars door Rotterdam loopt. En dat doen ze natuurlijk nog weleens, want als op de ene plek hun werk erop zit, is het tijd ergens anders te gaan grazen. Zoals gisteren. En dit keer kreeg de schaapsherder hulp... van een pony!

Tekst gaat verder onder de foto.

Maandag 17 augustus in alle vroegte moesten de schapen van M.A. Oosthoek Landschapsbeheer verplaatst worden. De kudde heeft een aantal weken gegraasd op de eilandjes onder de metro in Nesselande. Deze zijn nu kort gegraasd en de schapen moesten naar Nieuw Terbregge. En daar kregen ze hulp bij!

Tekst gaat verder onder de foto.

De 250 schapen liepen door Zevenkamp en Ommoord naar de geluidswal in Nieuw Terbregge. Dit doet herder Joyce vaker maar deze keer hielp Willemijn Oosthoek met haar pony Tinkerbell. Het ging heel goed! De schapen luisterden goed naar Tinkerbell en liepen vlotjes de goede kant op.

Voorop liep Joyce met border collie Lady. Achterop liep Willemijn met Tinkerbell. De wandeling was ongeveer tien kilometer en na anderhalf uur zat het erop. De schapen staan nog drie weken op de geluidswal in Nieuw Terbregge en Tinkerbell graast weer op Belevenisboerderij Schieveen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant