Woongebouw Alexandrium, dit is het plan.
Woongebouw Alexandrium, dit is het plan. Foto: gemeente Rotterdam

Informatieavond over woningbouwplan Hoofdweg in Prins Alexander

Algemeen 27 keer gelezen

Rotterdam - Belangrijk ingezonden bericht van de gemeente Rotterdam voor bewoners van Prins Alexander. Woensdag is er een (digitale) bijeenkomst met meer uitleg over woningbouwplannen aan de Hoofdweg. 

Op woensdag 2 december is er een digitale informatieavond over een woningbouwplan voor de Hoofdweg 480-490 in Prins Alexander. Omwonenden en andere belangstellenden zijn van harte welkom. 

In Rotterdam is er een grote behoefte aan betaalbare woningen voor mensen met een middeninkomen. De gemeente en projectontwikkelaar Triple Living zien daarom kansen in een plan voor de bouw van 350 appartementen aan de Hoofdweg 480-490 in Prins Alexander. Op dit moment is er echter nog niets besloten.

Woningen voor middeninkomens

De initiatiefnemer van het bouwproject, projectontwikkelaar Triple Living, wil tussen de Hoofdweg, Djeddalaan, het Akkabapad en de Semiramistuin het woongebouw Alexandrium realiseren. Op deze plek is nu nog een grotendeels leegstaand kantoorgebouw te vinden.

De helft van de 350 woningen in het woongebouw is bestemd voor mensen met een middeninkomen. De begane grond van het gebouw biedt ruimte voor maatschappelijke voorzieningen, zoals een gezondheidscentrum. Ook is er ruimte voor bijvoorbeeld een brasserie aan de zijde van de Semiramistuin.

Projectontwikkelaar Triple Living en de gemeente gaan op de bewonersavond graag met u in gesprek om te horen hoe u over de plannen denkt en om eventuele vragen te beantwoorden. Via de link www.alexandrium-rotterdam.nl/bewonersavond kunt u op 2 december deelnemen aan de digitale informatieavond. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Programma digitale bijeenkomst 2 december

19.00 uur: Digitale inloop

19.30 uur: Start bijeenkomst:

Toelichting van Triple Living op het plan voor woongebouw Alexandrium.

Toelichting van de gemeente op de stappen die volgen en de bestemmingsplanprocedure.

Mogelijkheid tot het stellen van vragen.

21.00 uur: Einde bijeenkomst

Kijk voor meer informatie op www.rotterdam.nl/woongebouwhoofdweg of op de projectwebsite van de ontwikkelaar Triple Living: www.alexandrium-rotterdam.nl. Op de laatste website vindt u ook een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over het project.

Uit de krant