Afbeelding
Foto: © Rick Keus Fotografie

Penta Hoogvliet doet het GOED

Algemeen 181 keer gelezen

Vlak voor de tweede lockdown kreeg Penta Hoogvliet een bezoek van de Onderwijsinspectie. Tijdens het bezoek werden er lessen bezocht en diverse gesprekken gevoerd met docenten en leerlingen. Aan het eind van de dag kreeg de school het eindoordeel: Ook de komende vier jaar mogen alle afdelingen zich weer GOED noemen.

Ingezonden

Hoogvliet - De inspectie is erg lovend over het ondersteunend pedagogisch klimaat binnen de school, waarbij het onderwijs wordt afgestemd op de behoeften van de leerlingen en alle leerlingen extra ondersteuning of verdieping krijgen. Door deze aanpak weet de school resultaten te realiseren die boven het verwachte niveau liggen. De inspectie roemt de betrokkenheid en gedrevenheid van de docenten om het beste uit de leerlingen te halen.

In een reactie zegt Sebastiaan van Hofwegen, directeur van de school: ”We vinden het ook heel belangrijk dat leerlingen zich fijn voelen in en om de school. Om de brugklassers vanaf dag één meteen al thuis te laten voelen starten we met een kennismakingproject, zodat ze zich al snel helemaal vertrouwd voelen met de school. In de brugklas leren we de leerlingen werken met hun laptop, huiswerk plannen, hoe je (bijvoorbeeld Engelse) woordjes moet leren enzovoort.. Na de herfstvakantie start je naast de gewone vakken ook met keuzevakken, zoals: extra sport en spel, Frans voor beginners, poëzie & rap of food & health. Er is voor ieder wat wils”.

Helaas kan ons door de geldende RIVM-maatregelen ons Open Huis op 17 februari niet doorgaan. Wil je toch meer weten over Penta Hoogvliet? Vanaf deze week kan je opgeven voor prive-rondleidingen. Ga dan naar onze website: hv.penta.nl en geef je op voor een VIP-rondleiding op een datum naar keuze of voor de Online Open Lesmiddag op 17 februari van 14.00 tot 15.15 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant