Afbeelding
Foto: Aafje

Aafje opent nieuw paviljoen in Charlois na brand in Smeetsland

Algemeen 468 keer gelezen

Rotterdam - Aafje heeft vandaag aan de Charloisse Lagedijk een nieuwe locatie geopend. Aafje paviljoen Charlois vervangt het paviljoen naast verpleeghuis Smeetsland waar in januari brand uitbrak. 

Nadat er op woensdagochtend 13 januari een hevige brand uitbrak in het paviljoen naast verpleeghuis Smeetsland van Aafje, moest gezocht worden naar een alternatieve locatie. Deze heeft Aafje gevonden aan de Charloisse Lagedijk 951. Onder de  naam Aafje paviljoen Charlois start Aafje vandaag met het opnieuw aanbieden van de zorg, die voorheen in het paviljoen bij Smeetsland geboden werd; PG Revalidatie en Overbruggingszorg. 

Net als in het oude paviljoen, heeft deze nieuwe locatie 40 kamers. Iedereen verblijft in een eenpersoonskamer. Het sanitair wordt per twee personen gedeeld. Het paviljoen heeft vier huiskamers en er is een welzijnsprogramma opgesteld.

De zorg wordt geleverd door een uitgebreid multidisciplinair team van zorgmedewerkers en specialisten, zoals een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapie, ergotherapie, diëtiste, psychologe, maatschappelijk werkster, vaktherapeut, revalidatie verpleegkundige, agoog verzorgenden en helpenden.

De klanten van het oude paviljoen bij Smeetsland zijn direct na de brand ondergebracht op andere locaties. Een deel van hen is ondertussen alweer naar huis, naar een andere plek voor vervolgzorg of blijft op de huidige locatie om het revalidatieprogramma daar af te ronden.

Ruud Jonkman, directeur Aafje regio Zuid: “We zijn blij en trots dat we zo snel na de brand met vereende krachten een nieuwe locatie hebben gevonden en hebben verbouwd om geschikt te maken voor deze doelgroep, die voorziet in zo’n grote regionale behoefte.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant