Afbeelding

Bijzondere lunchroom opent in Rotterdam

Zakelijk 13 keer gelezen

Rotterdam - Op woensdag 1 februari a.s. opent een bijzondere ontbijt- en lunchroom haar deuren aan de Westerstraat 79a in Rotterdam. De enige horecagelegenheid in deze stad die volledig wordt gerund door mensen met een verstandelijke beperking. De naam van het bedrijf, Fröbel, is afgeleid van het werkwoord ‘fröbelen’ wat zoveel betekent als jezelf ontwikkelen door te doen.

De jonge initiatiefneemster en ondernemer Saskia Warnaar (23) legt uit: “Fröbel is een sociale onderneming die zich tot doel heeft gesteld om mensen met een verstandelijke beperking een prachtige werkplek in de maatschappij te bieden. Een plek waar zij zich, door trainingen, ontwikkelen en kunnen doen waar ze het allerbeste in zijn. Werk is immers de beste zorg die we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bieden.”

Dagelijks zullen ongeveer acht horecamedewerkers, ondersteund door begeleiders, ervoor zorgen dat het de gasten van Fröbel aan niets ontbreekt. Zij bereiden de uitgebreide ontbijtplanken, lunches, soepen, taarten en luxe broodjes, zorgen voor de bediening, het kassasysteem en de helaas altijd noodzakelijke afwas.

Training

Vanaf begin januari zijn de medewerkers van Fröbel al druk met het trainen van horecavaardigheden. Zo leren zij het geheim van de kok achter de diverse lekkernijen en de bediening van de apparatuur. Maar ook een speciale baristacursus, georganiseerd door koffieleverancier Giraffe Coffee Roasters, maakt onderdeel uit van de trainingsmaand.

Saskia: “Juist door de trainingen willen we van onze medewerkers echte horecasterren maken.”

Springplank naar betaalde baan

Volgens de Duitse opvoedkundige Friedrich Fröbel (1782-1852) gaat persoonlijke ontwikkeling sneller als je doet wat je leuk vindt, op een plaats waar je je fijn voelt.

“Fröbel is zo’n plek waar de medewerkers zich thuis voelen en met trots werken, leren én gestimuleerd worden om nieuwe dingen te proberen. En we hopen natuurlijk dat de ervaring die zij bij Fröbel opdoen uiteindelijk een springplank is naar een betaalde baan in de maatschappij.”, aldus de bevlogen ondernemer. “Onze medewerkers en begeleiders werken bij ons dankzij een hechte samenwerking met Pameijer. Deze Rotterdamse zorgorganisatie heeft veel ervaring met het in de maatschappij plaatsen van mensen met een beperking. Een prima partner voor ons, omdat de gedachte van Pameijer naadloos aansluit bij het doel van Fröbel.”

Ontbijt- en lunchroom Fröbel is vanaf 1 februari op werkdagen geopend vanaf 8.30 uur en in het weekend vanaf 10.00 uur. Meer informatie? Kijk op www. Frobel.online of op Facebook: FrobelRotterdam

Saskia Warnaar hoopt, samen met haar medewerkers, veel gasten te mogen verrassen: “Voor service met een welgemeende glimlach moet je echt bij ons zijn.”

Uit de krant