De eerste wedstrijd kon in zijn geheel worden gespeeld en eindigde in een 9-2 overwinning voor Neptunus. Foto: Kitty's fotografie
De eerste wedstrijd kon in zijn geheel worden gespeeld en eindigde in een 9-2 overwinning voor Neptunus. Foto: Kitty's fotografie

Softbalsters Neptunus en Tex Town Tigers kunnen 2e partij niet afmaken, inhaalwedstrijd op later moment

Algemeen 386 keer gelezen

Rotterdam - De dag van de jaarlijkse dodenherdenking – stonden de softbal dames van Neptunus en Tex Town Tigers tegenover elkaar in Rotterdam. Doel was elkaar die middag tweemaal te ontmoeten. De eerste wedstrijd kon in zijn geheel worden gespeeld en eindigde in een 9-2 overwinning voor Neptunus.

De tweede wedstrijd werd in de vierde inning stilgelegd vanwege de weersomstandigheden. Die onderbreking hield zolang aan, dat de partij niet meer kon worden afgemaakt. Dit mede in verband met de jaarlijkse dodenherdenking. De inhaalwedstrijd wordt op een later moment gepland.

Toen de eerste wedstrijd goed en wel van start was gegaan, had het er aanvankelijk alle schijn van dat de beide startende pitchers (Hannah Held en Lizzy Kwakernaak) een wedstrijd met elkaar hielden wie er de meeste malen 4 wijd in de wedstrijd kon gooien. Kwakernaak gooide er in 2 volledige innings 4; Held in 5 volledige innings 5. Held’s vervangster (Lisa Brink) produceerde er in één slagbeurt ook nog eens 3. Het was dus een wedstrijd met heel veel 4-wijd.
Maar gelukkig werd er ook goed geslagen. Vooral door vier dames van Neptunus.

Zoals wel vaker in deze eerste weken van het nieuwe seizoen presteerde achtervanger Laura Wissink weer prima aan slag. Ze was deze middag goed voor 2-uit-3. Het Amerikaanse deel van het team (Madi Huskey en Amber Schisler) kwamen tot respectievelijk 1-uit-2 en 1-uit-1.
De vierde in de rij (Tammie Lijbers) kwam op een bijzondere manier tot 1-uit-2. Die speciale gebeurtenis vond plaats in de 6de slagbeurt. Met drie collega’s op de honken verdween de bal met een machtige swing van haar knuppel over het hek in het midveld voor een grandslam homerun – in één klap vier punten erbij. De voorsprong ging van 5-2 naar 9-2. Dat was na zes volledig gespeelde innings ook direct de eindstand van de wedstrijd.

Startende werper Lizzy Kwakernaak werd na 2 volledige innings vervangen door Amber Schisler. De zege werd veiliggesteld door Annelieke Swinkels Ze verdiende daarmee terecht de ‘save’ van deze eerste middagwedstrijd.

Op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) staat de eerste dubbele confrontatie van deze competitie met Olympia Haarlem op het programma. De wedstrijden beginnen die dag om 13.00 en 15.10 uur en worden gespeeld in het Nol Houtkamp Sportpark in Haarlem.

(Door Herman Hiemstra)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant