Morgen kun je het voorlopig ontwerp van de nieuwe flexwoningen van dichtbij zien. Illustratie: Woonstad Rotterdam
Morgen kun je het voorlopig ontwerp van de nieuwe flexwoningen van dichtbij zien. Illustratie: Woonstad Rotterdam

Nesselande krijgt 140 flexwoningen en die gaan er zó uitzien

Algemeen 18.857 keer gelezen

Rotterdam - Er moeten 140 flexwoningen voor startende woningzoekers komen aan de Willem van Gispenstraat in Nesselande. Het worden sociale huurwoningen om het groeiende woningtekort in Rotterdam tegen te gaan. De woningen blijven minimaal 15 jaar staan. Het plan is dat de woningen in de loop van 2025 klaar zijn.

Morgen (dinsdag 14 mei) is er van 19.00 uur tot 20.30 uur een bijeenkomst voor omwonenden in De Kristal aan Cypruslaan 404. Daar is het voorlopig ontwerp van de flexwoningen te zien. Er is ook een informatiemarkt en je kan in gesprek met de bouwer van de flexwoningen, Woonstad Rotterdam en de gemeente. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar startr@rotterdam.nl.

Lees verder onder de foto.


Illustratie Woonstad Rotterdam

Flexwoningen worden in een fabriek in elkaar gezet. Daarna worden ze afgebouwd in de wijk. Het bouwen van flexwoningen gaat ongeveer vijf keer zo snel als het bouwen van ‘normale’ woningen. De Flexwoningen kunnen later weer ergens anders worden geplaatst.

De 140 flexwoningen in Nesselande zijn bedoeld voor huurders tot en met 27 jaar. Ongeveer één derde van de woningen is gereserveerd voor inwoners van Nesselande en één derde van de woningen is beschikbaar voor jonge statushouders. Het overige deel is bedoeld voor andere jongeren tot en met 27 jaar. De woningen zijn voor één of twee personen. Bewoners mogen er maximaal vijf jaar blijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant