Drie grote Duitse meesters Bach, Mendelssohn en Reger. Liszt was bewonderaar van Bach en droeg de B.A.C.H. aan hem op.
Drie grote Duitse meesters Bach, Mendelssohn en Reger. Liszt was bewonderaar van Bach en droeg de B.A.C.H. aan hem op. Venster op Muziek in de Lambertus

Van Bach naar B.A.C.H.

dinsdag 21 mei 2024 20:00 tot 21:15

Organist-titulair van de Sint Lambertuskerk, Eric Koevoets, opent de Internationale Muziekzomer Lambertus op spectaculaire wijze met werken van drie grote Duitse meesters en met de ‘Praeludium und Fuge’over B.A.C.H. van Liszt.  Het concert in de Lambertuskerk begint om 20:00 uur met om 19:15 uur een toelichting door Koevoets zelf in het parochiehuis. De toegang is gratis met een collecte na afloop (richtbedrag € 10,-- p.p.)

 

De grote Duitse drie en de B.A.C.H. van Liszt

Duitsland staat aan de wieg van componisten, die ook de meest schitterende orgelmuziek hebben gecomponeerd. Een goede reden voor Eric Koevoets om een concert te wijden aan werken van drie grote Duitse meesters: Bach, Mendelssohn en Reger. Daarnaast speelt hij van Liszt het werk, dat deze aan zijn grote voorbeeld heeft opgedragen, de beroemde ‘Praeludium und Fuge’ over B.A.C.H.! Eric Koevoets, die als versmolten lijkt met het poëtische Maarschalkerweerdorgel, krijgt iedere toehoorder aan zijn voeten met zijn lyrische en verhalende spel.  Hij presenteert op 18 juni 2024 zijn laatste CD van de opnames van alle orgelwerken van Bach op moderne orgels. Daarnaast geeft hij concerten in binnen- en buitenland, zoals jaarlijks in de doopkerk van Johann Sebastian Bach, de Georgenkirche in Eisenach.  

Waar en wanneer?

Het concert op dinsdag 21 mei begint om 20:00 uur in de Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen. De deuren openen een half uur voor aanvangstijd. De toelichting vindt vooraf plaats om 19:15 uur in het parochiehuis op nr. 5. De beste parkeermogelijkheid is bij ‘Arboretum Trompenburg’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd. 

Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook venster-op-muziek-lambertus.com en rotterdamorgelstad.nl. 

Locatie