Foto: Politie Rotterdam/Jeffrey van Buuren Fotografie
Foto: Politie Rotterdam/Jeffrey van Buuren Fotografie

‘Veel jongeren vinden niet inchecken bij de metro of poortje opentrappen normaalste zaak van de wereld’, aldus de politie

Algemeen 1.149 keer gelezen

Rotterdam - Niet inchecken bij de metro of zelfs het poortje opentrappen, is voor veel jongeren de normaalste zaak, zo ontdekte de politie afgelopen vrijdag tijdens een grote controle op en rond metrostation Marconiplein. De politiecontrole vond bewust plaats tijdens de uitstroom van Kermis Rotterdam even verderop.

In totaal zijn er 156 bekeuringen uitgeschreven. Liefst 134 keer voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs, 11 keer voor het opentrappen van de poortjes, of roken op het station of in de metro, 10 keer voor het niet kunnen tonen van legitimatie en een keer wegens bezit van softdrugs. Twee minderjarigen werden aangehouden met liefst 39 gram aan softdrugs op zak, hun ouders zijn gewaarschuwd en er loopt een politieonderzoek.

De controle werd uitgevoerd in verschillende kleine teams, in burger en in uniform, op de trams en in de metro’s. Er kwamen verschillende stations en haltes aan de beurt, Marconiplein werd volledig gecontroleerd. Op dat station pakken de meeste jongeren het ov als de kermis gaat sluiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant