Foto: Frank Hanswijk/Rotterdamse Dakendagen
Foto: Frank Hanswijk/Rotterdamse Dakendagen

Het programma van de Rotterdamse Dakendagen is bekend, en de kaartverkoop is begonnen

Algemeen 784 keer gelezen

Rotterdam - Het programma van de Rotterdamse Dakendagen staat online! Je kunt van donderdag 23 tot en met zondag 26 mei weer allerlei mooie en spectaculaire bezoeken brengen aan daken in Rotterdam. En de kaartverkoop is begonnen.

Van Las Palmas tot Central Post, van het Heinenken-gebouw tot de Doelen, de Laurenskerk en de Maassilo. Op allerlei plekken heb je straks in mei een onvergetelijk uitzicht over de stad. Vaak is er ook nog theater of muziek als onderdeel van je trip. En veel van de daken zijn rolstoeltoegankelijk. En je kunt natuurlijk ook expedities onder leiding van een gids boeken.

Hofbogen

Eén van de hoogtepunten van dit jaar is een bezoek aan de Hofbogen. Daar organiseren O. Festival for Opera. Music. Theatre. en Rotterdamse Dakendagen ‘Over de Bogen’: een wandelconcert waarbij het publiek twee kilometer aflegt over het dak van de monumentale Hofbogen. Over de Bogen is de allereerste en de allerlaatste kans om deze wandeling te maken voordat dit dak voor altijd verandert.

Strijbos & Van Rijswijk

Kunstenaarsduo Strijbos & Van Rijswijk maakt voor Over de Bogen een nieuwe versie van hun project Walk With Me, waarin omgevingsgeluid en gesproken tekst worden gecombineerd met muziek. Kunstenaar Merel Smitt, zelf bewoner van een van de wijken rondom de lijn, tekent samen met schrijver Corinne Heyrman verhalen op van bewoners en betrokkenen. Over het rijke verleden van de treinverbinding, maar ook over wat de Hofbogen nu voor de buurt betekenen en de verwachtingen rondom de realisatie van het toekomstige Dakpark.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant