De Van Brienenoordbrug is er niet best aan toe. Foto: Rijkswaterstaat
De Van Brienenoordbrug is er niet best aan toe. Foto: Rijkswaterstaat

Alarm over slechte staat en instortingsgevaar Van Brienenoordbrug: ‘Rijstroken moeten afgesloten worden’

Algemeen 6.891 keer gelezen

Rotterdam - De Van Brienenoordbrug is er zó slecht aan toe dat er alarm is geslagen. De kans bestaat dat komend jaar al lagere snelheden nodig zijn en rijstroken afgesloten moeten worden om instortingsgevaar te voorkomen. 

Dat staat in een brandbrief die de Haagse en Rotterdamse burgemeesters Jan van Zanen en Ahmed Aboutaleb hebben gestuurd naar de informateurs die op dit moment met PVV, VVD, BBB en NSC onderhandelen over een nieuwe regering. De burgemeesters doen dat in een brief namens de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH)

Achterstallig onderhoud

Van Zanen en Aboutaleb waarschuwen voor de gevolgen van achterstallig onderhoud aan het wegennet en het spoor in Nederland en pleiten voor ‘een structureel ophoging van het budget van minimaal 100 miljoen euro per jaar om de problemen op het onderliggende wegennet en het lokale spoor aan te pakken.’

Renovatie jaren uitgesteld

Eigenlijk zou de Van Brienenoordbrug op korte termijn gerenoveerd worden, maar dat is met jaren uitgesteld omdat zich bij de aanbesteding slechts één partij meldde en de kosten gigantische opliepen. Dat uitstel dreigt nu voor grote problemen te zorgen. De brug is er slecht aan toe en er moeten wellicht snel al maatregelen genomen worden om instorting te voorkomen.

‘Nederland loopt vast’

Van Zanen en Aboutaleb wijzen op de gevolgen: ‘Verkeer gaat zijn weg zoeken via andere routes in de regio, wat zal zorgen voor enorme files van Leiden tot aan Breda, meer sluipverkeer en verkeersonveiligheid. Door het achterstallig onderhoud zijn alternatieve weg en OV-routes niet in staat om al deze verkeersstromen op te vangen. Nederland loopt vast.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant