Gekraagde Roodstaart. Dit wordt een avondje vol humor en vogeljargon. Foto: KNNV Natuurlijk Rotterdam / Adri de Groot
Gekraagde Roodstaart. Dit wordt een avondje vol humor en vogeljargon. Foto: KNNV Natuurlijk Rotterdam / Adri de Groot

Vogelaar Toine Andernach vertelt over vogeljargon in Natuurcafé: Hoe komen vogels aan hun namen?

Algemeen 626 keer gelezen

Rotterdam - Toine Andernach komt op 20 maart in het Natuurcafé vertellen over raadselachtige vogelwoorden, zoals hemelgeit. Hij schreef een boek dat bij veel vogelaars wel bekend is: Baardman & Boterkontje, de vogel en zijn naam.

Inmiddels heeft hij een tweede boek geschreven, ‘Het mooie vogelwoordenboek’. Gepassioneerd vogelaar en schrijver, Toine Andernach kan boeiend vertellen over de herkomst van de Nederlandse vogelnamen, van roerdomp tot ooievaar. Maar ook over nieuwe en vergeten vogelwoorden en hoe vogelaars de vogelwereld aanduiden, zoals met het woord ‘hemelgeit’. Na de lezing presenteert Toine een quiz.

Kom op woensdag 20 maart naar het Natuurcafé, en doe ook mee met de quiz. De winnaar van de quiz gaat met een mooie prijs naar huis.

Locatie: Natuurcafé Natuurlijk Rotterdam KNNV,  Energiehuis, Heindijk 350. Van 19.30-22.00 uur. Leden gratis. Niet-leden een vrijwillige bijdrage.

Natuurlijk Rotterdam en omgeving is een actieve vereniging van natuurliefhebbers en -beschermers. Het werkgebied omvat de gemeenten Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant