De maritieme sector rondom Rotterdam wordt geholpen cruciale stappen te zetten bij het ontwikkelen van zijn cyberweerbaarheid. Foto: pr
De maritieme sector rondom Rotterdam wordt geholpen cruciale stappen te zetten bij het ontwikkelen van zijn cyberweerbaarheid. Foto: pr

Kwetsbaarheden in cybersecurity van bedrijven in de Rotterdamse haven worden opgespoord

Algemeen 809 keer gelezen

Rotterdam – De Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit) en FERM Rotterdam, kennisinstellingen en bedrijven uit de Rotterdamse maritieme sector hebben de handen ineengeslagen voor een nieuw onderzoeksproject over cybersecurity. Samen gaan zij grote en kleine bedrijven rondom de Rotterdams haven helpen om kwetsbaarheden in hun cybersecurity te identificeren en, waar mogelijk, aan te pakken. 

Het project wordt gefinancierd door het TKI Dinalog, onderdeel van de Topsector Logistiek, onder het innovatieprogramma CyberSecurity4 NL. Het project start naar aanleiding van nieuwe regelgeving over cybersecurity die in 2024 wordt ingevoerd. Als onderdeel van deze regelgeving ontstaat er voor bedrijven onder andere een zorgplicht om zelf risicoanalyses voor cybersecurity te doen. Daarbij kan ook aandacht uitgaan naar risico’s en kwetsbaarheden die ontstaan in de keten.

Evelien Bras, directeur FERM Rotterdam: “Het identificeren cyberkwetsbaarheden in de business ecosystemen in de maritieme sector en de haven is van groot belang. Gedurende het project wordt er daarom een bredere groep organisaties in en rondom de haven betrokken. Dit onderzoek gaat ons helpen om onze aanpak te versterken en effectiever te maken.”

Prof. Albert Veenstra, Hoogleraar Handel en Logistiek, Rotterdam School of Management, projectleider: “De financiering uit het CS4NL programma geeft ons de unieke kans om de maritieme sector rondom Rotterdam te helpen cruciale stappen te zetten bij het ontwikkelen van hun cyberweerbaarheid.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant