Nina Valkhoff maakt overal in de wereld muurschilderingen. Ze is het meest trots op haar vos aan het Hofplein. Foto links: Ivo Hoekstra, foto rechts: Roberto Martinez
Nina Valkhoff maakt overal in de wereld muurschilderingen. Ze is het meest trots op haar vos aan het Hofplein. Foto links: Ivo Hoekstra, foto rechts: Roberto Martinez

De vos op het Hofplein hoort bij de beste muurschilderingen ter wereld

Algemeen 2.629 keer gelezen

Rotterdam - Nina Valkhoff is zo trots als een vos met zeven staarten op haar muurschildering op de Pomburgflat bij het Hofplein. De vos is door het internationale street art platform Streetartcities genomineerd als ‘Best mural worldwide 2023’. Wereldwijd! Allemaal even stemmen dus.

Valkhoff: “Het gaat me niet zozeer om die prijs hoor, ik weet niet eens wat je ermee kunt winnen, een beeldje of zo geloof ik. Maar ik vind het gewoon mooi dat Rotterdam op deze manier wereldwijd op de kaart wordt gezet. En de stadsvos zelf natuurlijk, ik heb het werk gemaakt om onder de aandacht te brengen dat er ook vossen in de stad leven.”

Lees verder onder de foto.


Valkhoff met vos. Foto: Roberto Martinez

Valkhoff maakt muurschilderingen over de hele wereld. Haar laatste werk in onze stad is een muurschildering op het Slotboomplein in Oud-Charlois. Maar het meest trots is ze op haar vos. Ze beschilderde de muur van de Pompenburgflat in mei vorig jaar. Het gebouw gaat gesloopt worden, dan zal ook de vos verdwijnen. “Ik hoop dat het werk bewaard kan blijven na de sloop, alleen is het zes meter hoog dus ik weet niet waar ik het zou moeten laten. Als iemand een oplossing weet, mag ie zich melden!”

Je kun nog een week stemmen op onze Rotterdamse vos, dat kan via deze link

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant