RISE vanuit de verte gezien. Beeld: Powerhouse Company
RISE vanuit de verte gezien. Beeld: Powerhouse Company

Toren aan het Hofplein gaat maar liefst 286 meter hoog worden

Algemeen 22.273 keer gelezen

Rotterdam - De nieuwe toren aan het Hofplein gaat maar liefst 286 meter hoog worden. Het gevaarte moet er rond 2030 staan. Uiteindelijk wordt de nieuwe hoogste toren van Rotterdam geflankeerd door twee andere torens van 156 en 143 meter hoog. De toren naast het stadhuis aan de Coolsingel wordt de eerste volledige sociale woningen-toren van Nederland.

In het project RISE komen ook twee lagere gebouwen. Het wederopbouwgebouw Cools aan de Coolsingel moet in oude luister hersteld worden, daarbij zal veel gebruik worden gemaakt van hout. Het andere lagere gebouw op de plek waar nu de Pompenburgflat staat wordt voor een groot deel gebouwd mét hergebruikt materiaal van die flat.

Lees verder onder de illustratie.


De toren rechts wordt de eerste volledig sociale huur-toren van Nederland. Beeld: Powerhouse Company

Uiteindelijk moeten er uit de Pompenburgflat 56 mensen tijdelijk verhuizen. Voor hen heeft ontwikkelaar RED Company samen met Havensteder tijdelijk woonruimte gehuurd in de Cooltoren. Omdat RISE in delen wordt gebouwd kunnen de andere bewoners van Pompenburg in één keer verhuizen naar de nieuwe toren bij het stadhuis die als eerste klaar is. Daar komen 299 sociale huurwoningen, het is de eerste grote woontoren in Nederland met alleen maar sociale huur. 

Lees verder onder de illustratie.


Zo ziet de toekomst eruit. Beeld: Powerhouse Company

In totaal komen er in heel RISE 1477 woningen, waarvan 439 middenhuur en dus een hele toren voor sociale huurwoningen. In de gebouwen komen verder ook onder meer een kinderdagverblijf, een gezondheidscentrum, een huisartsenpost en tal van andere voorzieningen. 

De eerste paal voor RISE gaat in 2025 de grond in. Eerst wordt er dan een dikke vier jaar aan de Coolsingelkant (én de hoogste toren) gebouwd, daarna volgt het twee gedeelte. Over een jaar of tien moet RISE helemaal af zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant