Iedereen is welkom op het Schouwburgplein, er staat geen hek om het festival. Foto: Jona Harnischmacher/Circusstad
Iedereen is welkom op het Schouwburgplein, er staat geen hek om het festival. Foto: Jona Harnischmacher/Circusstad

Het grootste circusfestival van Nederland gaat morgen van start met heerlijk weer

Algemeen 1.028 keer gelezen

Rotterdam - Het wordt morgen (woensdag 1 mei) heerlijk zomerweer als Circusstad Festival van start gaat op en om het Schouwburgplein. Circusstad Festival is het grootste circusfestival van Nederland. Vorig jaar waren er bijna 40.000 bezoekers. Het festival duurt tot en met zondag 5 mei.

Iedereen is welkom op het Schouwburgplein, er staat geen hek om het festival. Je loopt zo het plein op voor een terrasje, gratis voorstellingen en workshops. Kaartjes voor betaalde voorstellingen zijn ook te koop. Die spelen zich af in tenten op het plein, in Theater Rotterdam, het oude Luxor, de Doelen, het Maritiem Museum, de Laurenskerk en Codarts op Katendrecht.. 

Circusstad Festival kwam afgelopen weken al op gang met de Stadsparade. Er werden ruim vijftig voorstelling gespeeld op basisscholen, in bejaardentehuizen en op pleinen in de stad. Maar nu gaan de artiesten los. Onder heen veel vrouwen. Het thema dit jaar is immers ‘krachtig vrouwencircus’. Of ze nu uit Berlijn, Chicago of Australië komen. 

Op vrijdagavond 3 mei speelt het hoogtepunt van het festival zich af in het nieuwe Luxor Theater. Dan, tijdens het Circusstad Gala, kun je één unieke avond kennis met de wereldtop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant