De Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid. Foto: Vincent Demmenie/Rotterdam Make it Happen
De Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid. Foto: Vincent Demmenie/Rotterdam Make it Happen

Tientallen miljoenen extra voor Rotterdam-Zuid

Algemeen 1.549 keer gelezen

Rotterdam - Er komt 60 miljoen euro extra beschikbaar voor Rotterdam-Zuid. Bovenop het budget wat het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) al had om Zuid vooruit te helpen. 

De miljoenen gaat gebruikt worden om onderwijsachterstanden in te lopen, meer werk te creëren, het aantal mensen in de bijstand te verminderen en bewoners te helpen om de zaken thuis goed op orde te krijgen. Ook moeten huurders in een kwetsbare positie beter worden beschermd en misstanden in de woningvoorraad sneller worden aangepakt.

Het Rijk en gemeente Rotterdam investeren met de Regio Deal Rotterdam-Zuid ieder 30 miljoen euro in Rotterdam-Zuid. Het geld wordt gebruikt om de achterstanden van Zuid ten opzichte van de vier grote steden verder in te lopen. Vanmiddag word de Regio Deal Rotterdam-Zuid gepresenteerd in bijzijn van Hugo de Jonge (minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening), wethouder Tim Versnel (o.a. wethouder NPRZ en tevens NPRZ-bestuurslid namens de gemeente) en Marco Pastors (directeur NPRZ).

“Met deze regiodeal trekken we alles uit de kast om Rotterdammers op Zuid vooruit te helpen, bijvoorbeeld naar werk. Werk is namelijk geweldig en de krapte op de arbeidsmarkt biedt volop kansen. Meer kansen en minder chagrijn, daar gaan we voor”, aldus Tim Versnel, NPRZ-bestuurslid namens de gemeente.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant