Janika aan de telefoon. Foto: Mantelfoon
Janika aan de telefoon. Foto: Mantelfoon
Vraag het Mantelfoon

Wat heb je nodig als je opeens voor iemand moet zorgen?

Algemeen 466 keer gelezen

Rotterdam - Mantelzorgen is het zorgen voor een familielid, partner, buur of goede vriend(in) die door ziekte, beperking of ouderdom hulp nodig heeft. Mantelzorgers vinden het zorgen vaak heel normaal, mooi en waardevol. Maar het kan ook lastig zijn. Daarom is Mantelfoon er voor je. 

Mantelfoon is hét mantelzorgsteunpunt in Rotterdam. Heb je een praktische vraag, behoefte aan een luisterend oor of hulp bij het vinden van de weg in alle regels en regelingen? Wij doen ons uiterste best om al je vragen te beantwoorden. Wij nemen de tijd voor je. We denken met je mee. We hebben oprechte aandacht voor je. Je staat er niet alleen voor!

Een vaak gestelde vraag aan Mantelfoon:

Ik heb niemand in mijn omgeving met wie ik mijn zorgen kan delen. Is er bij mij in de buurt een groep van mantelzorgers waar ik bij kan aansluiten en mijn verhaal kan delen? 

Mantelfoon biedt allereerst een luisterend oor. We brengen je in contact met een mantelzorgondersteuner in de buurt. Hierna wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn. Ook denken we met je mee. Bijvoorbeeld of een mantelzorgcafé of andere activiteit past bij wat je nodig hebt. 

Heb je vragen over mantelzorg? Bel 24/7 gratis de Mantelfoon 0800 777 33 33 of chat via www.mantelfoon.nl.

10 november, de Dag van de mantelzorg

Elk jaar is het op 10 november de Dag van de Mantelzorg. Op en rondom deze dag worden verschillende activiteiten georganiseerd om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Wil je weten wat er in jouw buurt gedaan wordt? Kijk dan op mantelfoon.nl/dvdm.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant