Bloemen ter nagedachtenis van Jurgen Damen in het Erasmus MC.
Bloemen ter nagedachtenis van Jurgen Damen in het Erasmus MC.

Crowdfunding voor doodgeschoten Jurgen Damen gestopt op verzoek van de familie

Algemeen 12.008 keer gelezen

Rotterdam - De steunactie die zaterdag is opgestart voor de doodgeschoten huisarts en docent Jurgen Damen is gestopt op verzoek van de familie. Alle donaties zullen worden teruggestort. Bij de crowdfunding voor Marlous en Romy is inmiddels bijna 120.000 euro binnengehaald, het dubbele van het oorspronkelijke streefbedrag.

De initiatiefnemers van de actie laten weten: ‘De familie Damen heeft te kennen gegeven geen prijs te stellen op een crowdfundingactie, hoe goed bedoeld het initiatief ook is. Alle donaties zullen worden teruggestort. Donateurs worden bedankt voor hun medeleven en ondersteuning.’

Bij de schietpartijen en branden van donderdag kwamen aan het Heiman Dullaertplein op het Coolhaveneiland in Delfshaven en in het Erasmus MC drie mensen om het leven: Marlous (39), haar dochter Romy (14) en Jurgen (43). Een 32-jarige Rotterdammer is aangehouden, hij woonde aan het Heiman Dullaertplein.

Je kunt uiteraard nog wel een woord van troost en bemoediging aan de nabestaanden achterlaten op de twee condoleanceregisters. Op het Looiershof 1 in Delfshaven ligt een condoleanceregister dat je tot en met woensdag elke dag van 09.00 tot 17.00 uur kunt tekenen. In goed overleg met en met instemming van de nabestaanden, is er ook een online condoleanceregister geopend. Dat kun je op deze plek vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant