Foto: Nieuws op Beeld
Foto: Nieuws op Beeld
Updates

Schietpartijen Erasmus MC én Heiman Dullaertplein, dader aangehouden

Algemeen 8.742 keer gelezen

Rotterdam - Na de schietpartij is er nu ook brand ontstaan in het Erasmus MC. De dader van de schietpartijen aan het Heiman Dullaertplein en in het Erasmus MC zou dezelfde persoon zijn. Hij zou aangehouden zijn. Personeel en patiënten worden geëvacueerd en zoveel mogelijk in veiligheid gebracht. De politie sluit inmiddels uit dat er een tweede schutter actief is geweest.

De politie laat weten: ‘Onder het helideck in het EMC Rotterdam is een 32-jarige Rotterdammer aangehouden. Zijn mogelijke rol en betrokkenheid bij de schietincidenten wordt onderzocht.’ De man had eerst geschoten in een woning aan het Herman Dullaertplein en ging toen naar het Onderwijscentrum van het Erasmus MC waar hij een leerkracht neergeschoten zou hebben en brand zou hebben gesticht. Daarna is hij nog geruime tijd door het ziekenhuis gegaan, de politie onderzoekt of daarbij ook nog slachtoffers zijn gevallen.

Lees verder onder de tweet.

Lees verder onder de tweet.

Er is al zo’n anderhalf uur grote beroering rond het Erasmus MC en even verderop op het Heiman Dullaertplein in Delfshaven. In een woning aan het Heiman Dullaertplein én in een leslokaal van het Erasmus MC hebben twee schietincidenten plaatsgevonden. Twee personen raakten gewond. Er wordt gewaarschuwd niet in de buurt te komen omdat het niet veilig is.

Op het Heiman Dullaertplein ontstond vanmiddag een brand waarbij explosies te horen waren. Daar is ook een schietpartij geweest. De brand is inmiddels onder controle. Onduidelijk is nog hoeveel slachtoffers er zijn.

Later is er dus geschoten in een leslokaal van het ziekenhuis. Er zijn in ieder geval twee gewonden. Bij metrostation Dijkzigt werd iemand gereanimeerd. Studenten kwamen met de handen omhoog het gebouw uit. Er gaan geruchten dat er een docent is neergeschoten, maar dat is niet bevestigd. Zwaarbewapende politie-eenheden zijn de school ingegaan.

De politie is op zoek naar een man met een vuurwapen in gevechtskleding op een motorfiets. De man heeft lang zwart haar, is midden 20, heeft een rugzak en een headphone. Er vliegen diverse helikopters boven de stad, onder meer drie traumahelikopters. Overal zijn sirenes te horen. Burgemeester Aboutaleb heeft vanwege de noodsituatie de gemeenteraadsvergadering verlaten, hij keerde later weer terug. De raadsvergadering is inmiddels geschorst. Om 18.45 uur is er een persconferentie op het stadhuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant