Patrick met de gewonde zwaan. Foto: Dierenambulance Zuid-Holland Zuid
Patrick met de gewonde zwaan. Foto: Dierenambulance Zuid-Holland Zuid

Vuilnisman Patrick redt gewonde zwaan van drukke oprit Erasmusbrug

Algemeen 3.856 keer gelezen

Rotterdam - Patrick bedacht zich geen moment toen hij met zijn vuilniswagen op de oprit van de Erasmusbrug reed en een zwaan op de weg zag. Patrick is immers ook al twee jaar vrijwilliger bij de Dierenambulance en kent zijn pappenheimers. Hij greep de zwaan bij z’n kladden en nam het bloedende beestje in de vuilniswagen mee naar Vogelklas Karel Schot waar hij geholpen kan worden.

‘Tijdens mijn werk reed ik richting de Wilhelminakade en op het verkeersplein bij de oprit van de Erasmusbrug, bijnaam de Zwaan ;-), zag ik een motoragent die probeerde een zwaan van de drukke weg te halen. De rebelse zwaan had duidelijk moeite met het opvolgen van aanwijzingen van de motoragent. Hij blies en siste en maakte zich bijna zo groot als de agent zelf. Net voor mij kwam arriveerde ook een politiebus met daarin twee agenten die hun collega probeerden te helpen. Ik riep naar de agenten dat ik vrijwilliger ben bij de Dierenambulance en bereid ben te helpen.

Toen we de zwaan dichtbij benaderden leek het er op dat hij aanstalten ging maken om op te stijgen, maar na een paar meter rennen en fladderen gaf hij het alweer op. Ik liep over het fietspad richting de motoragent en de zwaan, zodat deze niet richting het drukke fietspad op kon lopen. De agent vroeg of ik de zwaan kon pakken. Ik antwoorde ‘jazeker’ met een grote glimlach, want het spelletje blufpoker dat de zwaan nu speelt maakt na al die jaren op mij geen indruk meer.

We sloten samen de zwaan in, waarna ik rustig op de zwaan afliep. Toen hij zich voor de tweede keer groot maakte, kon ik gelijk zijn nek pakken en heb hem met zijn vleugels ingeklapt onder mijn arm genomen, waarna hij zich gelijk overgaf.

Lees verder onder de foto.

Foto: Dierenambulance Zuid-Holland Zuid

We merkten op dat de zwaan bloedde en ik zag dat dit bij één van zijn teentjes vandaan kwam. Ik stelde de agenten voor dat wij de zwaan wel mee zouden meenemen en naar Vogelklas Karel Schot zouden brengen. Dus samen met de zwaan in de vuilniswagen richting de Vogelklas, waar hij geholpen kon worden.’

Zie ook de facebookpagina van Dierenambulance Zuid-Holland Zuid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant