Deze week begint de tiende editie van Rotterdam Pride. Beeld: Rotterdam Pride
Deze week begint de tiende editie van Rotterdam Pride. Beeld: Rotterdam Pride

Pride March, festival bij de Erasmusbrug en nog veel meer tijdens 010 years of Rotterdam Pride

Algemeen 1.097 keer gelezen

Rotterdam - Van donderdag 1 tot zondag 11 juni vindt in Rotterdam de 010 years of Rotterdam Pride plaats. Het is de tiende editie van Rotterdam Pride. Op allerlei plekken in de stad zijn er feesten of bijeenkomsten. De eerste hoogtepunten zijn vrijdag 2 juni met de Pride Walk en zaterdag 3 juni met een groot festival bij de Erasmusbrug.

Vrijdagavond 2 juni wordt met de jaarlijkse Pride March een statement afgegeven voor gelijke rechten en meer acceptatie van de LGBTIQA+ community in Nederland en wereldwijd. Tijdens een vreedzame mars, geven de deelnemers een signaal aan de Rotterdammers, Nederland, politiek én de wereld af: iedereen moet zichzelf kunnen zijn. De manifestatie start om 19.00 uur op het Stationsplein en komt na een feestelijke wandeling van 3,5 kilkometer rond 21.00 uur aan op het Schouwburgplein.

Een dag later, zaterdag 3 juni, is er van 12.00 tot 23.00 uur een groot festival op het Willemsplein. Je kunt de hele dag en avond genieten van diverse muziekacts, dj’s en performances zoals Cakes Da Killa, Ruth Jacott, Philou Louzolo, Cincity en Vanity Vickers.

Maar er is natuurlijk nog veel meer te doen in de stad. Op talloze plekken kun je tien dagen lang terecht voor allerlei activiteiten. Bekijk het complete programma hier.

Uit de krant