De Wolphaertsbocht.
De Wolphaertsbocht.

Winkelgebieden Slinge en Wolphaertsbocht/Katendrechtse Lagedijk worden aangepakt

Algemeen 4.669 keer gelezen

Rotterdam - De winkelgebieden rond de Slinge en Wolphaertsbocht/Katendrechtse Lagedijk worden aangepakt. Ze moeten aantrekkelijker worden, meer variatie krijgen, woningen worden opgeknapt en louche ondernemers moeten er minder kans krijgen.

Dat staat in het Uitvoeringsplan 2023-2027 van Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) waarin voor komende vijf jaar de plannen voor Rotterdam-Zuid beschreven staan. De aanpak van Alliantie Hand in Hand op Groene Hilledijk en Beijerlandselaan (Boulevard-Zuid) gaat als voorbeeld gelden voor meer winkelstraten op Zuid, zoals dus Wolphaertsbocht/Katendrechtse Lagedijk en de Slinge.

Op Boulevard-Zuid wordt al jaren geëxperimenteerd met bijvoorbeeld het opkopen van panden waar waarschijnlijk ondermijning en witwassen van geld plaatsvinden. Dat soort louche zaakjes kom je ook op Wolphaertsbocht, Katendrechte Lagedijk en Slinge tegen. De overheid koop de panden op, bepaalt zelf wat voor soort nieuwe winkeliers erin terugkomen en de foute ondernemers verdwijnen uit de buurt, zo is het idee.

Marco Pastors, directeur van NPRZ: “De grote winkelketens komen vanzelf wel naar winkelstraten. Wat die straten aantrekkelijk maakt, zijn kleine ondernemers. Als de huren te hoog worden, hebben die geen kans en zie je opeens allerlei zonnebanken of nagelstudio’s verschijnen. We willen zelf de regie in handen hebben om straten aantrekkelijk te maken. Daar hoort bijvoorbeeld ook het opknappen van de woningen boven de winkels bij. Als je meer gaat letten op branchering zou dat overigens ook mínder winkels kunnen betekenen, met meer concentratie in gedeeltes van een straat.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant