Archieffoto: Make it Happen/Ossip van Duivenbode
Archieffoto: Make it Happen/Ossip van Duivenbode

Er is geen leegstand meer in de Markthal en ook de bezoekers zijn weer terug

Algemeen 2.199 keer gelezen

Rotterdam - Het gaat goed met de Markthal. Alle units zijn verhuurd en komende tijd worden de laatste daarvan ook daadwerkelijk in gebruik genomen. De Markthal is één van de drukstbezochte plekken van Rotterdam. Dit jaar worden er 8 miljoen bezoekers verwacht, en dat zullen zowel toeristen zijn als Rotterdammers. Dat staat in een brief van wethouder Robert Simons aan de gemeenteraad.

Vorig jaar heeft de Markthal zich al onverwacht goed hersteld van alle corona-ellende. In 2022 waren er zeven miljoen bezoekers. Dit jaar worden er nog een miljoen meer verwacht. De bezoekers zijn toeristen, mensen die in de omgeving op kantoren werken én Rotterdammers uit de rest van de stad

De brief van de wethouder volgt op raadsvragen over te hoge huren in de Markthal waardoor leegstand was ontstaan. Gesprekken over de lange termijn met eigenaar Klepièrre (ook over of er bijvoorbeeld een andere invulling dan een versmarkt nodig is) hebben nog niets opgeleverd, maar daar is gezien de nieuwe cijfers ook niet meer direct noodzakelijk. De Markthal is weer even populair als in de jaren na de opening in 2014.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant