Tekst: Joop van der Hor / Foto: Tanja Otten
Tekst: Joop van der Hor / Foto: Tanja Otten

De Wannebiezz verheugen zich op Ahoy: ‘Fantastische plek om een mooi Rotterdams feestje te bouwen’

Algemeen 1.927 keer gelezen

Rotterdam - Waar hebben ze niet opgetreden? Van de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen tot aan het Nieuwe Luxor en van partycentrum Flamingo in Hoogvliet en de jubileum Toksjoo in Theater Zuidplein tot een overvol Schouwburgplein in hartje Rotterdam. ‘Nog wensen?’ vraagt De Havenloods aan Rocco di Cabrio, Gilles de La Tourniquette en Arie van Ballegooie, ofwel de Wannebiezz.

Hoewel ze alle drie hun eigen manier en stijl van zingen hebben, klinkt het éénstemmig: “Ahoy natuurlijk!” Al ver voor de officiële bekendmaking van de vervulling van hun droomwens had deze krant er al weet van, maar we hebben de primeur graag aan het drietal zelf overgelaten. En dat gebeurde tijdens hun optreden tijdens ‘De nacht van de Kaap’ op 3 september vorig jaar. Op Goede vrijdag 7 april staan de Wannebiezz in een hopelijk tot de nok toe gevuld Ahoy. (Nog) niet in het Sportpaleis, maar wel in het 4000 plaatsen tellende gloednieuwe RTM-stage. “Een werkelijk fantastische plek om een mooi Rotterdams feestje te bouwen”, zegt regelneef Gilles.

Het illustere trio staat daar dan niet alleen. Ze hebben versterking in de vorm van hun vierkoppige begeleidingsband B!K D!EL en een aantal muzikale verrassingen. Eén van die verrassingen is inmiddels verworden tot een publiek geheim want de meest Rotterdamse Rotterdammer zanger Lee Towers is één van de special quests. “Ik ken die jongens en geniet van hun bravoure, enthousiasme en creativiteit. Zij vinden het misschien een eer dat ze met mij mogen optreden, maar andersom is dat evenzeer”, aldus de onlangs uit Scheveningen terug naar Rotterdam verhuisde ‘Mister Ahoy’ die met maar liefst 51 keer in een uitverkocht Ahoy te hebben gestaan, daarmee nog steeds het record in handen heeft.

Op de vraag wie de andere speciale gasten naast Lee Towers zijn beginnen de ogen van Rik Reijnart, artistiek en financieel brain binnen Show & Zo, de organisatie waar de Wannebiezz onder contract staan, te glimmen. “Dat gaan we niet verklappen en geloof me, delen van de troonrede lekken eerder uit dan de line-up van de show in Ahoy. Wat ik wel wil verklappen is dat we onze vorig jaar overleden vriend Jan Rot een eerbetoon brengen. Hoe? Ik zou zeggen; ‘komt dat zelf maar zien, én horen natuurlijk. Want geloof de jongens maar als ze zeggen dat het ‘de goeiste goeie vrijdag ooit belooft te worden.”

‘Is er leven voor de Wannebiezz na Ahoy?’ De vraag wordt door ‘de jongens’ zelf beantwoord. Leadzanger/entertainer Roco: “Nou een optreden op onze geboortegrond, de kermis van Tilburg zou ik wel gaaf vinden.” Pianist/zanger Gilles: “Tijdens de Gay-parade op een boot door de Amsterdamse grachten lekker Rotterdamse liedjes zingen lijkt mij een echte uitdaging.” En gitarist/zanger en de rustigste van allemaal Arie van Ballegooije tot slot: “Mij kunnen ze wakker maken voor een bal van de Ballentent.”

Voor de kaartverkoop: www.dewannebiezzinahoy.nl of www.wannebiezz.nl.

Uit de krant