Le Frique Veganique. Foto: Le Frique
Le Frique Veganique. Foto: Le Frique

Frikandellenuitvinders Frank en Pieter ontwikkelen volledig plantaardige frikandel

Algemeen 2.062 keer gelezen

Rotterdam - Frank Tjepkema en Pieter Stevense van Le Frique uit Schiebroek hebben een honderd procent plantaardige frikandel ontwikkeld: Le Frique Veganique. Le Frique heeft deze vegan variant ontwikkeld ‘vanuit de overtuiging dat steeds meer consumenten een keuze willen hebben en bewust minder vlees gaan eten.’

Bij de ontwikkeling van de nieuwe plantaardige frikandel is ook gekeken naar een duurzaam productieproces. Frank: “Bij de ontwikkeling van de Le Frique Veganique hebben wij bewust gekeken naar de duurzaamheid en afkomst van de grondstoffen. Daarom bevat onze plantaardige variant geen soja en palmolie.” Le Frique Veganique is ook glutenvrij.

“Le Frique Veganique bestaat voor een groot deel uit gedroogde jackfruit, die in Oost-Afrika wordt geproduceerd. Hierbij wordt lokaal samengewerkt met vrouwelijke ondernemers en wordt er extra werkgelegenheid gecreëerd. Omdat de jackfruit eerst wordt gedroogd, kan er tot acht keer zoveel van de vrucht per container worden vervoerd. Dit betekent een lagere CO2 footprint.”

Le Frique is in 2019 opgericht door voormalig bankier Frank Tjepkema en voormalig ICT-consultant Pieter Stevense vanuit het idee dat er een hoogwaardig alternatief moest komen op de bestaande frikandel. Tijdens een slagersworkshop ontdekten ze dat ze dat behoorlijk goed waren in de frikandellenuitvinderij. Voordat ze de plantaardige variant maakten, hadden ze ook al frikandellen met vlees uitgevonden: Le Frique Classique, Le Frique Unique en Le Frique Cajun.

Met Le Frique aan de Veldkersweg in Schiebroek verwezenlijken Frank en Pieter hun droom: mensen kennis laten maken met de frikandel zoals deze ooit bedoeld was. Kijk voor meer informatie op www.lefrique.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant