Op de drie Bike Repair Stations in Rotterdam kun je sinds vandaag gratis je fiets repareren en onderhouden. Foto: pr
Op de drie Bike Repair Stations in Rotterdam kun je sinds vandaag gratis je fiets repareren en onderhouden. Foto: pr

In Rotterdam kun je sinds vandaag op drie plaatsen gratis je fiets repareren

Algemeen 5.734 keer gelezen

Rotterdam - Band lek, rem kapot of gewoon even je band oppompen? Vanaf vandaag kun je jouw fiets gratis repareren en onderhouden bij 1 van de 3 Bike Repair Stations in de stad. De stations staan op de stoep bij sociale fietswerkplaatsen Give A Bike aan de Vierhavensstraat (M4H), Pluspunt Noord aan de Noorderhavenkade (Blijdorp) en bij de circulaire voorbeeldstad BlueCity aan de Maasboulevard (Kralingen). 

De stations zijn deel van een pilot om te onderzoeken op welke manier de Bike Repair Stations het beste bijdragen aan het fietsklimaat in de stad. De stations zijn een initiatief van creatief bureau Kongsi, met support van de Rotterdamse Fietsalliantie en Rotterdam Circulair.

De fiets is het makkelijkste en meest gezonde vervoermiddel, voor jou en de stad. Maar het goed onderhouden en repareren van je fiets is voor veel mensen moeilijk en kostbaar. Ook heeft niet iedereen de ruimte om tools te stallen die je maar af en toe gebruikt. Met de Bike Repair Station kun je elk moment je fiets gratis onderhouden en repareren. Alle a-kwaliteit tools zijn 24/7 voor jou beschikbaar met handige how-to-filmpjes voor extra support. Zo wordt het makkelijker, goedkoper én leuker om jefiets in shape te houden. Op die manier kun je elke dag de fiets blijven pakken en maken we samen van Rotterdam een groene, gezonde stad.

De Bike Repair Stations zijn ‘hufterproof’ kasten waar je de belangrijkste tools vindt om je fiets te fixen of onderhouden. De stations zijn 24/7 kosteloos geopend, waardoor je op elk moment je fietsband kunt oppompen, je ketting erop kunt leggen of je remmen kunt onderhouden. Denk aan een hoogwaardige hex-sleutelset, verstelbare moersleutel, bandenlichter, schroevendraaier en natuurlijk een goede fietspomp. Je kunt je fiets ophangen aan de stangen om nog gemakkelijker aan je fiets te sleutelen. Voor het plakken van je band dien je wel zelf een eventuele nieuwe binnenband en/of plakkers mee te nemen. 

Nog geen idee hoe je je fiets moet fixen? Met de QR-codes kom je bij handige how to-filmpjes terecht én je kunt ook aankloppen bij sociale fietswerkplaatsen Give A Bike en Pluspunt, die je graag verder helpen. De smaak te pakken? Kongsi biedt samen met Give a Bike gratis Bike Repair Station-workshops aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant