De Hoge Wiek van de toekomst. Foto: Woonstad Rotterdam
De Hoge Wiek van de toekomst. Foto: Woonstad Rotterdam

De bekendste studentenflat van Rotterdam wordt gesloopt en maakt plaats voor een geheel nieuwe Hoge Wiek

Algemeen 8.137 keer gelezen

Rotterdam - De bekendste studentenflat van Rotterdam wordt gesloopt. De komende jaren gaat Stadswonen Rotterdam aan het Haringvliet een nieuwe Hoge Wiek bouwen. De 211 studentenwoningen maken plaats voor 373 sociale huurwoningen voor studenten en jongeren.

Woongebouw de Hoge Wiek is verouderd en moet aangepakt worden. Uit dit onderzoek is een plan gekomen voor de sloop van de Hoge Wiek, zodat Stadswonen er een nieuw gebouw kan neerzetten. Er is steeds meer vraag naar woningen voor studenten en afgestudeerden. Het nieuwbouwplan moet een kans bieden om op deze plek meer woningen te bouwen voor deze doelgroepen. 

De sloop van de Hoge Wiek betekent dat de huidige bewoners moeten verhuizen naar een nieuwe woning. Stadswonen belooft ze te helpen bij het vinden van een nieuwe woning. 

Vanaf juli 2022 komt er een verhuurstop. Totdat de Hoge Wiek gesloopt wordt, worden vrijkomende woningen verhuurd met tijdelijke contracten. Vanaf oktober 2022 starten Stadswonen met de verhuizing van de huidige bewoners. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant