Iemand al trek? Foto: Dudok Patisserie
Iemand al trek? Foto: Dudok Patisserie

Dudok lanceert eigen ijs, mét de smaken appeltaart en red velvet

Algemeen 2.346 keer gelezen

Rotterdam - Dudok Patisserie lanceert volgende week eigen ambachtelijk ijs. In acht verschillende varianten. Uiteraard ontbreken de smaken van de twee populairste taarten van Dudok niet: appeltaart en red velvet. 

Afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt aan het realiseren van een Dudok ijslijn. Dudok had twee belangrijke eisen; ambachtelijke werkwijze en het gebruik van eerlijke grondstoffen. Met als resultaat acht verschillende smaken, waarvan drie verschillende sorbetsmaken.

De melk voor het ijs komt van blaarkopkoeien die vlak buiten Rotterdam vrij rondlopen in het weiland. Op de biologische veehouderij is het aan de koeien zelf op welk moment zij gemolken worden. De melk wordt naar de bakkerij in Barendrecht gebracht, waar het met enkel pure ingrediënten op ambachtelijke wijze wordt verwerkt tot ijs. 

Lees verder onder de foto:


Foto: Dudok Patisserie

Het ijs is vanaf maandag 4 juli verkrijgbaar bij patisseries en Dudok-locaties in Rotterdam, Den Haag en Arnhem. De eerste plek waar de ijsfiets van Dudok naartoe gaat is het Sophia Kinderziekenhuis, de kinderen in het ziekenhuis zijn de eersten die het ijs mogen proeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant