Rotta Nova naast de Markthal. Foto: Christie's Real Estate
Rotta Nova naast de Markthal. Foto: Christie's Real Estate

Nieuwe beelden van gebouw Rotta Nova naast de Markthal

Algemeen 1.619 keer gelezen

Rotterdam - De mensen van RTM XL hebben op de website van Christie’s Real Estate nieuwe beelden gevonden van Rotta Nova, het toekomstige woongebouw op het stukje groen aan de Hoogstraat naast de Markthal. Na járenlang gesteggel gaat Rotta Nova er dan toch echt komen. Meer foto’s in dit bericht:

Rotta Nova wordt aan de kant van de Binnenrotte 67 meter hoog en aan de andere kant 61 meter. De gevels van de woningen worden opgetrokken uit beton met lichtgeel metselwerk, dat moet refereren aan de kleuren van de nabijgelegen Laurenskerk. De naam van het gebouw refereert aan het ontstaan van Rotterdam, op de plek waar nu de Binnenrotte en de Hoogstraat elkaar kruisen.

Lees verder onder de foto:


Foto: Christie’s Real Estate

Het ontwerp is van Frits van Dongen architecten in opdracht van ontwikkelaar Van Herk Groep en NEOO. De bouw van Rotta Nova is al meerdere keren uitgesteld, onder meer omdat de gemeente niet tevreden was over het ontwerp. Uiteiondelijk kwam er wél een definitief plan. En dat gaat er nu komen. De verwachting is dat begin 2023 de bouw kan starten. De start van de verkoop is gepland voor medio 2022.

Lees verder onder de foto:


Foto: Christie’s Real Estate

Het project levert 250 tot 300 nieuwe woningen op voor de binnenstad, bij de allereerste plannen voor dit stukje grond was een belangrijk doel dat er meer mensen in het centrum van de stad konden gaan wonen. De woningen worden een combinatie van huur en koop, in verschillende prijscategorieën. In de plint van het gebouw is rondom ruimte voor horeca en detailhandel. Verder telt het complex honderd autoparkeerplaatsen en 650 fietsparkeervoorzieningen.

Lees verder onder de foto:


Foto: Christie’s Real Estate

Rotta Nova had eigenlijk tegelijk met de Markthal gebouwd moeten worden. Omdat dat niet doorging werd er tijdelijk een grasveld aangelegd. Het verlies van het tijdelijke groen wordt in de omgeving gecompenseerd.

Uit de krant