Zes verschillende jonge internationale dirigenten die meedoen aan het Dirigentenconcours Rotterdam laten op Hemelvaartsdag zien wat ze in huis hebben in korte concerten met Sinfonia Rotterdam. Op de foto het Sinfonia Maritiem Concert (3 september 2021). Foto: Marco De Swart
Zes verschillende jonge internationale dirigenten die meedoen aan het Dirigentenconcours Rotterdam laten op Hemelvaartsdag zien wat ze in huis hebben in korte concerten met Sinfonia Rotterdam. Op de foto het Sinfonia Maritiem Concert (3 september 2021). Foto: Marco De Swart marco de swart

Gratis openluchtconcert op Hemelvaartsdag met Sinfonia Rotterdam op de Kop van Zuid

Algemeen 1.534 keer gelezen

Rotterdam - Op Hemelvaartsdag, 26 mei vindt van 15.00 tot 18.00 uur een gratis toegankelijk openluchtconcert plaats op de Kop van Zuid, naast hotel New York. Zes verschillende jonge internationale dirigenten die meedoen aan het Dirigentenconcours Rotterdam laten zien wat ze in huis hebben in korte concerten met Sinfonia Rotterdam. 

Het publiek kan rekenen op de mooiste symfonische muziek met bekende meesterwerken van John Williams, Brahms, Strauss, Bernstein, Puccini, en vele andere componisten op de iconische Rotterdamse locatie.

Het concert vormt de feestelijke start van het allereerste International Conducting Competition Rotterdam, dat plaatsvindt van 26 mei t/m 3 juni. 

Met concertzaal De Doelen als festivalhart banen de zes jonge dirigenten zich een weg naar de absolute wereldtop. Ze geven vijf concerten met verschillende Rotterdamse toporkesten en -ensembles: Het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Sinfonia Rotterdam, DoelenEnsemble, Laurens Symfonisch, en met het Orkest van de Achttiende Eeuw. Het publiek krijgt hiermee de unieke kans om te ervaren hoe verschillende dirigenten hun eigen draai aan de muziek geven.

Voor elk concert kiest een gerenommeerde internationale jury een dirigent als winnaar uit. Daarnaast ontvangt één dirigent de felbegeerde Grand Prix voor beste allrounder. Het publiek kan stemmen op zijn favoriet. Het totale prijzengeld bedraagt €80.000 en als onderdeel van de prijs ontvangen de winnaars drie jaar lang carrièreondersteuning.

Na selectierondes met meer dan 165 dirigenten zijn dit de zes finalisten:
Carlos Ágreda, 1991, Colombia, Bertie Baigent, 1995, Verenigd Koninkrijk, Martijn Dendievel, 1995, België, Chloe Rooke, 1996, Verenigd Koninkrijk, Joel Sandelson, 1994, Verenigd Koninkrijk en Luis Toro Araya, 1995, Chili.


Uit de krant