Kunstwerk ter nagedachtenis aan Fatima Talbi op het Mathenesserplein.
Kunstwerk ter nagedachtenis aan Fatima Talbi op het Mathenesserplein.

Bank op het Mathenesserplein ter nagedachtenis van Fatima Talbi (1972-2019)

Algemeen 617 keer gelezen

Rotterdam - Op woensdag 19 januari wordt om 17.00 uur een kunstwerk in de vorm van een bank onthuld ter nagedachtenis aan Fatima Talbi. Het monument is een initiatief van de gebiedscommissie Delfshaven en het komt te staan aan het Mathenesserplein in Delfshaven. Talbi overleed 24 april 2019 op 46-jarige leeftijd aan de gevolgen van uitgezaaide maagkanker.

Vanaf 1996 was Fatima Talbi namens de PvdA actief in Rotterdam. Eerst in de deelgemeente Feijenoord en van 2006 tot 2018 in de gemeenteraad van Rotterdam. Na de gemeenteraad maakte ze tot 2019 deel uit van de gebiedscommissie Delfshaven.

Talbi stond bekend als een politica met een enorm hart voor haar stadsgenoten. Ze kwam ze bij vele Rotterdammers thuis en de noden die ze aantrof nam ze mee naar de gemeenteraad. Ze was op en top Rotterdamse en wars van segregatie. Het baarde haar zorgen dat het erop leek dat steeds vaker en steeds meer de verschillen tussen mensen werden benadrukt. 

Co Engberts, fractievoorzitter PvdA Rotterdam: ‘een prachtig kunstwerk waar Rotterdammers plezier van zullen hebben, zoals Fatima het ongetwijfeld graag gezien had.’ Marco Heijmen, voorziter PvdA Rotterdam: “Fatima was een vrouw met een enorm hart voor haar stadsgenoten”

Uit de krant