De plek waar de langdurige werkzaamheden in Delfshaven zullen zijn. (Beeld: Google Maps)
De plek waar de langdurige werkzaamheden in Delfshaven zullen zijn. (Beeld: Google Maps)

Jaar lang werkzaamheden tussen metrostation Delfshaven en Lage Erfbrug

Algemeen 608 keer gelezen

Rotterdam - Fietsers en automobilisten die langs historisch Delfshaven willen, zijn de komende maanden wat langer onderweg vanwege werkzaamheden. Er wordt een stuk riool vervangen, komt een nieuwe bovenleiding voor trams en metrostation Delfshaven krijgt een nooduitgang. De werkzaamheden voor de nooduitgang duren tot eind 2022.

Wat staat er te gebeuren?

  • Van 3 tot en met 17 januari verwijdert de gemeente Rotterdam een oud stuk riool op de kruising Schiedamseweg - Schans. Voordat dit gebeurt wordt het riool schoon gespoten. Dit kan tijdelijk stank veroorzaken.
  • In de nacht van 9 op 10 januari verwijdert de RET een stuk bovenleiding van de tram, tussen de Spanjaardstraat en de Aalbrechtskolk.
  • Vanaf 10 januari start het inrichten van het bouwterrein voor de nooduitgang van metrostation Delfshaven. Bestemmings- en fietsverkeer vanuit de Schans richting de Schiedamseweg kan blijven rijden, want de bocht van Schans naar Schiedamseweg wordt verlegd naar de stoep. Om ruimte te maken voor de bouw van de nooduitgang krijgen drie bomen een andere plek in de wijk. Voor acht bomen is het niet mogelijk deze te verplaatsen, deze bomen worden gekapt. 
  • In de week van 17 januari wordt er een elektriciteitskabel van Stedin aangepast. Bewoners die hierdoor tijdelijk geen stroom hebben, zijn geïnformeerd door Stedin.
  • In februari start de RET met de bouw van de nooduitgang. Dit duurt naar verwachting tot eind 2022. In de eerste maanden van 2023 wordt de straat hersteld en worden nieuwe bomen geplant. 

Verkeer

Vanaf vandaag (3 januari) is de zuidzijde van de Schiedamseweg (richting Lage Erfbrug) tussen de Watergeusstraat en de Aelbrechtskolk afgesloten voor verkeer. Fietsers en auto’s worden omgeleid. De weg blijft wel open voor voetgangers. De noordzijde van de Schiedamseweg (richting Marconiplen) blijft open voor verkeer. 

Tot en met 17 januari is het voor verkeer niet mogelijk vanuit de Schans de Schiedamseweg op te rijden in verband met de rioolwerkzaamheden op de kruising. Op de Schans wordt daarom tijdelijk tweerichtingsverkeer ingesteld. Fietsers worden in deze periode omgeleid via de Noordschans. Alle winkels op de Schiedamseweg blijven bereikbaar voor voetgangers.

Kijk ook voor informatie over openbaar vervoer op: ret.nl.

(Beeld: RET)

Uit de krant