In winkelcentrum Prinsenland kondigen een fraaie kerstboom en versiering de feestdagen al aan. Foto: Peter Zoetmulder
In winkelcentrum Prinsenland kondigen een fraaie kerstboom en versiering de feestdagen al aan. Foto: Peter Zoetmulder

Kerst komt al om de hoek kijken in Prinsenland

wo 24 nov 2021, 09:45 Algemeen 134 keer gelezen

Rotterdam - Aan de rand van de wijk Prinsenland in Prins Alexander ligt winkelcentrum Prinsenland. Met twaalf winkels vind je hier alles wat je nodig hebt. Voor dagelijkse boodschappen en specialiteiten, maar ook voor bijvoorbeeld de kapper. Nog voor het bezoek van Sinterklaas, op 27 november, komt kerst al om de hoek kijken in het kleinschalige winkelcentrum.

Op zaterdag 4 december worden bezoekers eerst nog verrast door een ‘Walking Table’ in het winkelcentrum. Vrijdag 24 december komt ‘s-middags in ieder geval de kerstman op bezoek,  en op vrijdag 31 december is de Swingende Kok present (hou de facebookpagina van winkelcentrum Prinsenland in de gaten voor de laatste informatie).

In juni 2019 bestond het winkelcentrum 25 jaar. Een groep winkeliers opende destijds op het Mia van IJperenplein de deuren van winkelcentrum Prinsenland.
Prinsenland is eigenlijk nog steeds een beetje een ‘dorp’ in de stad Rotterdam, waar de ondernemers hun klanten persoonlijk kennen en nog openstaan voor een gezellig praatje.
De ondernemers die al sinds de opening werkzaam zijn in het winkelcentrum, zijn tijdens de jubileumviering extra in het zonnetje gezet met een bloemetje en een flesje wijn.

Alexandrium
Winkelgebied Alexandrium daarentegen is het grootste winkelcentrum van Prins Alexander, gelegen in de wijk Oosterflank. Het winkelgebied bestaat uit drie delen: Alexandrium Shopping Center, Alexandrium Megastores en Alexandrium Woonmall. Ook winkelcentrum Alexandrium in inmiddels in de kerstsferen.

Het Alexandrium dateert uit 1984. De laatste keer dat er een renovatie in Alexandrium Shopping Center plaatsvond was in 2000. Alexandrium Shopping Center ondergaat daarom volgend jaar een metamorfose, waardoor het centrum weer een frisse en eigentijdse uitstraling krijgt en beter aansluit bij de wensen en behoeften van de moderne consument.

De meeste passagedaken worden verwijderd en vervangen, waarbij de nieuwe daken worden voorzien van daglichtopeningen en strakke, eigentijdse plafonds met moderne en energiezuinige verlichting. In het openbare gebied (de passages en de pleinen) worden nagenoeg alle installaties vernieuwd. Ook wordt het wifinetwerk vervangen door een nieuw en sneller netwerk. In de tweede fase van de renovatie zullen onder meer de vloer, de entrees en de algehele aankleding in het winkelcentrum aangepakt worden. 

De verbouwingswerkzaamheden van de eerste fase starten naar verwachting in januari 2022, dus na de lucratieve feestdagen in december, en zijn na 14 maanden afgerond. Het gehele winkelcentrum én de winkels blijven tijdens de renovatie geopend.

Uit de krant