Afbeelding

Aziz en Jennie vertellen hoe ze succesvol ondernemer werden

Algemeen 18 keer gelezen

Rotterdam - Tijdens de allereerste editie van loopbaanfestival #job010 kunnen bezoekers kennismaken met Rotterdamse ondernemers en social influencers als Tjeerd Hendriks, Ivo van Deyzen, Jennie Gielen en Aziz Yagoub. #job010 is een gratis loopbaanfestival gericht op studenten, starters en (young) professionals met als credo: ‘geeft jouw carrière een boost’.

Morgen (donderdag 15 december) vanaf 16.00 uur wordt Bibliotheek Rotterdam omgebouwd tot festivalterrein van #job010. Starters, studenten en (young) professionals werken deze middag en avond op een leuke en inspirerende manier aan hun loopbaan & carrière.

De centrale hal en Jongerenvloer worden omgetoverd tot banenmarkt. Hier maakt het publiek op laagdrempelige wijze kennis met (Rotterdamse) topgevers. Tijdens de loopbaanworkshops- en powersessies wordt ingegaan op het belang van netwerken, jezelf presenteren en personal branding.

Wat de (succesvolle) ondernemersverhalen zijn van Nathalie en Joëlla (How 2 Spend It), Tjeerd Hendriks (GROOS/Het Industriegebouw), Jennie Gielen (Jennie from the Blog) en Ivo van Deyzen (The GoodPeople) wordt duidelijk tijdens de verschillende career talks. In sessies van 30 minuten staan de ondernemers stil bij de start van hun eigen onderneming, successen, gemaakte keuzes en overige ondernemerszaken.

De avond wordt afgesloten met ondernemer Aziz Yagoub (Annabel). Aziz wordt geïnterviewd door ex-Jakhals Soerd van Oortmerssen over ondernemerschap: wat moet je in je hebben om een goede ondernemer te worden? Na afloop vindt in Bistrobar Binnenrotte een netwerkborrel plaats. Kaartje voor het interview met Aziz Yagoub kost 2,50 euro, inclusief 1 consumptie tijdens de netwerkborrel.
De zangtalenten van Vocalsz en oud-deelnemer The Voice of Holland, Neda Boin performen live in de Centrale hal. Verder is er de mogelijkheid om professionele LinkedIn-foto’s te laten maken, een mindfulness workshop te volgen en je CV te laten checken.

Alle #job010 activiteiten zijn gratis te bezoeken, op het interview met Aziz Yagoub na. Wel is het aan te raden online kaartjes te reserveren voor de activiteiten. Dit is mogelijk via www.job010.nl
#job010 is een loopbaanfestival dat wordt georganiseerd door Bibliotheek Rotterdam. Het evenement is een plek waar zowel studenten, starters als (young) professionals op een leuke, interactieve en bovenal laagdrempelige manier aan hun loopbaan & carrière kunnen werken en zodoende hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Meer informatie op www.job010.nl.

Uit de krant