Afbeelding

Leerlingen TooropMavo verdienen ‘Nachtzoenen’ voor Sophia

Algemeen 67 keer gelezen

Rotterdam - Donderdag 22 december waren de leerlingen van de TooropMavo druk in de weer om zo veel mogelijk “Nachtzoenen” te verdienen. Door geld in te zamelen voor het Ronald McDonald huis van het Sophia kinderziekenhuis, kunnen ze een financiële bijdrage leveren zodat ouders bij hun zieke kinderen kunnen overnachten.

Op de schaatsbaan in de Esch werden zo veel mogelijk rondjes geschaatst. Tijdens de Color-run werd zo hard mogelijk en zo lang mogelijk gerend en bij het rolstoelbasketbal werden niet alleen de sportiviteit maar ook de teamspirit flink uitgedaagd. Geen druppel zweet was hen te veel!

De minder sportieve en oh, zo leergierige leerlingen gingen de uitdaging aan van de lessenmarathon; 12 uur achter elkaar lessen volgen over de meest uiteenlopende zaken. Maar wel alert blijven natuurlijk. Zij lieten op een handige manier hun lesuren sponsoren voor het goede doel.

Gasten werden, voor een klein bedrag, welkom geheten op een heerlijke zelfbereide high tea. Aan gezellig opgemaakte tafels werden de gasten door leerlingen voorzien van allerlei zelfgemaakte lekkernijen die bij een echte high tea horen.

Echt je handen uit de mouwen steken om geld verdienen was ook mogelijk. Leerlingen konden een dag lang aan de slag om te werken voor een “nachtzoen”. De meest uiteenlopende baantjes werden opgepakt; werken bij de housekeeping van een gerenommeerd Hotel, oliebollen baken in de oliebollenkraam, Wii-en met dementerende ouderen, helpen bij de Golf federatie of een dagje meedraaien bij een gastouder.

Op dinsdag 7 februari wordt de netto-opbrengst, omgerekend naar nachtzoenen, op de TooropMavo overhandigd aan het Ronald McDonald huis. Eén nachtzoen kost € 35,-. Voor dit bedrag kan een gezin een nacht bij hun zieke kind blijven en hem of haar letterlijk en nachtzoen geven. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant