Afbeelding

SVH H1 kampioen 1e Klasse, op naar de Eredivisie!

Algemeen 63 keer gelezen

Rotterdam - Een kampioenschap. Spelen op het hoogste niveau. Allemaal dingen die mooie herinneringen en goede verhalen opleveren. Goede verhalen die tot ver in de toekomst zullen reiken. Ook wij zullen, als we een stuk ouder zijn, vol trots spreken over wat zich dit seizoen allemaal heeft afgespeeld. Het verhaal van het kampioenschap van SVH. Het verhaal van de terugkeer na 50 jaar op het hoogste niveau.

De Rotterdamse mannen beginnen het seizoen ongekend sterk en verspelen slechts 2 punten in de eerste helft van het seizoen. Alle tegenstanders werden verslagen en enkel Den Haag kon de equipe uit balans brengen en zichzelf belonen met een punt. Na de kerst, na het vertrek van Kleiss moest het team zoeken naar een nieuwe balans. Het vinden van deze balans duurde even en een zware periode moest worden doorstaan. Verdedigend sterk met keeper Jan Schrama als onneembare horde. Midvoors heb ik het hele seizoen niet in actie gezien bij de tegenstander door zeer sterk werk van Jeroen Selten en Hidde van der Wal. Aanvallend ging het geregeld iets minder maar met Max en Daniel was er altijd dreiging en konden andere zich ontpoppen tot vlinders. Marco Zanotti bijvoorbeeld uitgegroeid tot steunpilaar aan de rechter kant. Wanneer we denken aan Italianen denken we natuurlijk ook aan Lucio en Michelle. Laatst genoemde geducht voor zijn no-look schot vanuit de rechterhoek in de man meer. Ook gisteren weer was hij daar en weer was het een goal.

Laten we niet op de zaken vooruit lopen en beginnen bij het begin van deze mooie wedstrijd. Boven was het publiek al te horen, opgezweept door het goede spel van SVH 2. Vol enthousiasme en spanning werd een tjok volle Wilgenring betreden. Staat die naam overigens wel ter discussie en zijn de opties: The Theatre of Dreams en De Kuip op Noord al geopperd. Na inzwemmen in het donker en het huldigen van de jeugdkampioenen kon het voorstellen en de wedstrijd beginnen. Gelijk de eerste aanval kwam Den Haag tot scoren en bouwde dit snel uit tot 3-0. Niet vreemd als je kijkt naar de statistiek en de trouwe supporter weet dat dit gebruikelijk is. Door het hoofd koel te houden en te vertrouwen op elkaars kwaliteiten knokt SVH zich altijd terug. Ook ditmaal was dat het geval en na 2 periodes stond SVH voor met 6-5. Een voorsprong die niet meer weggegeven werd. Vier van de doelpunten op rekening van Max. Een prachtige goal van Jeroen die voor de verandering eens niet lobde.

In de derde en vierde periode bouwde de mannen dit verder uit onder luid gejuich van het zeer nadrukkelijk aanwezige publiek. Meerdere rijen dik om heel het zwembad zagen de vele ogen hoe club geschiedenis geschreven werd. De ene kant roepend naar de andere kant: komen wij uit Rotterdam. De andere kant: ken je dat niet horen dan!? De naam Kuip op Noord zou dus zeker passen. Op een minuut voor het einde vraagt Den Haag een Time Out aan en de coach overhandigd SVH een bos bloemen en felicitaties met het kampioenschap. De laatste minuut verstrijkt, het fluitsignaal klinkt en de bom ontploft. De herrie, het kabaal en op de achtergrond we are the champions. Juichen. Schreeuwen. Huilen. Lachen. Alles wisselde zich af, sommige emoties dwars door elkaar heen.

Puur Genieten!

Een Droom die uitkomt!

Wij willen het publiek bedanken voor de fantastische sfeer. Arno en Martin voor het coachen. Heren 2 voor de zware oefenpartijen op de training. Henk voor de video analyse.

Nu is het tijd voor een welverdiende waterpolo vakantie. Tot volgende seizoen in de Eredivisie.

------------------------------------------------------------------------------------
Sinds 1926 is zwemsportvereniging SVH dé waterpolo vereniging van Rotterdam. SVH heeft momenteel 18 teams. Er zijn 5 heren teams, twee dames teams en elf jeugdteams. Heren 1 speelt al jaren mee in de top van de eerste klasse bond – vergelijkbaar met het niveau van de Rijnmondse voetbalclub FC Dordrecht – en heeft nu het kampioenschap bemachtigd. Heren 2 is tweede in de reserve 2e klasse. Dames 1 is kampioen in de tweede klasse van het district. Met veel focus op de jeugd hoopt SVH de komende jaren te blijven groeien. Meer interesse? Kijk snel op http://svhwaterpolo.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant