Afbeelding

Lantaarnpalen Groene Kruisweg branden al maandenlang dag en nacht

Algemeen 77 keer gelezen

De vervanging van de kabel onder de Groene Kruisweg voor straatverlichting wordt een omvangrijke operatie, want de Groene Kruisweg moet in zijn geheel worden afgesloten. “De door ons aangevraagde vergunning bij Rijkswaterstaat is door de provincie afgewezen. We krijgen geen toestemming omdat de vergunning aangevraagd is voor gepland onderhoud. De Provincie ligt gewoon dwars en geeft geen toestemming,” zegt Jan van Dongen (Centrale Storingsreceptie Stedin).

Hoogvliet/Poortugaal – De lantaarnpalen aan de Hoogvlietsekerkweg branden sinds oktober 2016 dag en nacht; een doorn in het oog van Hoogvlieter Wim den Ouden. “We worden bestookt met tips om aan het milieu te denken. Zet de thermostaat een graadje lager, isoleren... en dat doe je dan. Als je dan ziet dat aan de Hoogvlietsekerkweg in Poortugaal tot aan de grens met Hoogvliet dertig lantaarnpalen al een half jaar lang branden dan gaat bij mij het licht uit.”

‘Kastje naar de muur’

Wim den Ouden gaf in oktober de melding door. “Bellen, mailen, meneer u wordt teruggebeld, weer bellen. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd, het is frustrerend.” Een oplossing is nog niet in zicht. Stedin is als netbeheerder verantwoordelijk voor de verlichting. Van Dongen: “We zijn op de hoogte en hebben contact met CityTec opgenomen. Een kabelbreuk in de kabel onder de Groene Kruisweg is de oorzaak. Ook de Repelstraat en de Vlasstraat, aan de andere kant van de Groene Kruisweg, hebben problemen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant