Afbeelding

Lekker en gezond begin zomervakantie op het Eendrachtsplein

Algemeen 107 keer gelezen

Rotterdam - Op dinsdag 11 juli viert de Biologische markt Rotterdam het begin van de zomervakantie! Er zijn speciale zomeraanbiedingen, er is een bijzondere komkommertijd-prijsvraag en kinderen doen mee aan de kleurplaatwedstrijd. De Biologische markt Rotterdam vind je elke dinsdag op het Eendrachtsplein. Meer info op www.facebook.com/biomarkt010.

De zomervakantie gaat beginnen! En bij vakantie hoort lekker eten. Op dinsdag 11 juli viert de Biologische markt Rotterdam een zomerfeestje op het Eendrachtsplein. De zomervakantie begint pas écht met de heerlijke en bewuste producten van de biomarkt. Vier je vakantie in eigen stad? Dan is dit je kans om kennis te maken met deze intieme, gezellige markt.

Op het Eendrachtsplein vind je elke dinsdag een kleine biologische markt met lekkere, gezonde en eerlijke producten. Je kunt er brood kopen, er is een grote kraam met groente en fruit, en ook een slager en een kaasboer. Alles is biologisch, dus geproduceerd zonder bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Bij de bio-boeren staat welzijn van mens, dier en milieu centraal.

Groentevrouw Femke Egas: “Biologische producten zijn een stukje duurder, maar je proeft absoluut het verschil. Consumenten hebben steeds meer waardering voor gezond, vers en duurzaam geproduceerd eten. Bovendien hebben onze producten ook een verhaal. Zo komen onze asperges van het voormalige strand van de Zuiderzee, waar onze aspergeboer Titus schadelijke aspergekevers met de hand verwijdert!”

De markt bestaat al sinds 2005 en heeft een trouwe groep bezoekers. Het grote publiek is minder bekend met de wekelijkse markt bij kabouter Buttplug. Egas: “Best gek dat er in Rotterdam maar één biologische markt is. In Amsterdam heb je er wel zeven!”

De ondernemers hebben dit voorjaar contact gezocht met de ‘afdeling markten’, met de vraag hoe de gemeente de groei van het marktje zou kunnen stimuleren. Ondanks herhaaldelijk aandringen is er nog steeds geen reactie. Slager Richard van Rijnswou: “Ambtelijke molens draaien langzaam. Maar wij willen graag meer bekendheid, zodat het marktje kan groeien. Via onze nieuwe facebookpagina houden we klanten nu op de hoogte van nieuwtjes, aanbiedingen en recepten. Op 26 september vieren we ons 12½ jarig bestaan! Dan gaan we groots uitpakken!”

Op dinsdag 11 juli viert de markt dus eerst het begin van de zomervakantie. Er zijn mooie aanbiedingen van zomerfruit, knisperverse groente, lekker barbecuevlees en smeuïge kaasjes. Voor de kinderen is er een kleurplaatwedstrijd. De deelnemers aan de speciale komkommertijd-prijsvraag maken kans op een mooi biologisch zomerpakket. Meer info vind je op www.facebook.com/biomarkt010.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant