Afbeelding

Bent u bezorgd dat een burenconflict uw zomer bederft? Buurtbemiddeling helpt!

ma 23 apr 2018, 16:20 Algemeen 0 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zélf een bericht plaatsen!

De temperatuur stijgt. Deuren en ramen gaan weer open en zowel u als uw buren zullen de tuin of het balkon opnieuw gebruiken. Voor veel mensen een geweldig vooruitzicht, maar niet als u een conflict met uw buren hebt. U zult elkaar weer meer horen en tegenkomen.

Wilt u de frustraties niet laten oplopen en toewerken naar een ontspannen zomer? Dan kunt u contact opnemen met Buurtbemiddeling. Met ondersteuning van getrainde bemiddelaars lukt het vaak wél om samen met uw buren tot oplossingen te komen. Deelname is altijd kosteloos.

Werkwijze

De buurtbemiddelaars gaan stap voor stap te werk. Zij gaan altijd eerst afzonderlijk in gesprek met beide buren. Als beide instemmen met een gezamenlijk gesprek, vindt met de ondersteuning van onze bemiddelaars een bemiddelingsgesprek plaats op een neutrale locatie. Een bemiddeling is geslaagd als u beiden tevreden bent over de gemaakte afspraken.

Zelf bemiddelaar worden?

Heeft u een open houding en kunt u goed luisteren? Wilt u een positieve bijdrage leveren aan uw directe woonomgeving? Dan is Buurtbemiddeling op zoek naar u! Als bemiddelaar ondersteunt u bij het verbeteren van de omgeving van bewoners. U werkt op vrijwillige basis en altijd in tweetal. U krijgt diverse professionele trainingen, zoals een gecertificeerde basistraining waar u de benodigde gesprekstechnieken leert. De eerstvolgende basistraining start al eind mei.

Contactgegevens

Buurtbemiddeling Rotterdam

Tel. 0107271040

buurtbemiddeling@dock.nl

www.buurtbemiddeling.org

Uit de krant