Afbeelding

Dankbare Dikke Mike brengt hulde aan de RET

Algemeen 46 keer gelezen

Rotterdam - Wat een leuk verhaal is dit. Muzikant Dikke Mike (van de The Legendary Orchestra Of Love) had vorige week een zeldzaam snaarinstrument, een zogenaamde ukebass in de tram laten liggen. Mike was ten einde raad, de waarde van de ukebass was immers nauwelijks in geld uit te drukken. Groot was dan ook de blijdschap toen alles toch weer goed kwam. Medewerkers van de RET hadden het vreemde ding gevonden en bij de servicebalie afgeleverd. Ze krijgen van de dankbare Dikke Mike een bloemetje, én hulde in deze ingezonden brief. 

‘Hulde aan de RET

Vorige week zaterdag had Dikke Mike, na een optreden in Wateringen met The Legendary Orchestra Of Love, zijn ukebass per ongeluk laten liggen in een voertuig van de RET. Het apparaat was een aantal jaar geleden gekocht op vakantie in Brighton (Engeland) en had niet alleen daardoor al een leuke geschiedenis, maar ook door alle liedjes die hij erop had geschreven. Spullen zijn uiteraard vervangbaar, maar het verhaal achter deze ukebass was meer waard dan geld kon uitdrukken.
Na enkele dagen tevergeefs zoeken op de gevonden voorwerpen site had Dikke Mike de hoop eigenlijk al een beetje opgegeven. Hij was nog even langs het eindpunt van de tramhalte gegaan, om daar te vragen of dit bijzondere instrument misschien daar was blijven liggen, maar helaas. De dag erop vroeg hij het in de tram aan de conducteur en die vertelde in geuren en kleuren hoe zijn collegae een ‘ding’ hadden gevonden waarvan ze niet wisten wat het was, maar dat het wel een bijzonder en niet alledaags instrument was.
Dit gaf Dikke Mike hoop en hij is de volgende ochtend direct naar de servicebalie gefietst op de Laan van Zuid. Een vriendelijke man stond hem daar te woord en vroeg hem het voorwerp te omschrijven: een ukelele, maar dan met dikke witte snaren in een zwarte tas. Zijn collega en de man zelf wisten gelijk waar hem om ging en waren blij nu zelf ook een mysterie te hebben horen opgelost, want niemand daar wist wat het voor instrument was, maar wel dat het toebehoorde aan ene ‘Mike’ (want dat stond op het kaartje). Hulde aan de RET voor hun service op het gebied van gevonden voorwerpen. De site ziet er pico bello uit en de mensen bij de balie waren ook zeer behulpzaam. Hopelijk vergeet Dikke Mike zijn instrument niet meer in het OV en mocht dat toch gebeuren, dan weten ze bij de RET in ieder geval onder welk kopje ze het ‘ding’ moeten neerzetten.

Vriendelijke groet, Dikke Mike’
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant