Afbeelding

Honderden beschilderde vlaggen boven de Boezem

Algemeen 12 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

Op 11 oktober opent wethouder Kasmi van Cultuur om 14.00 uur bij Hoppesteyn, Boezemsingel 100 in Rotterdam de mega vlaggenlijn waar 215 ouderen 287 vlaggen voor hebben geschilderd. Het thema van al die vlaggen is Dromen aan het water. De ouderen zijn bij het schilderen begeleid door beeldend kunstenaars Haadjar Fris en Mirjam Peeters.

De ouderen die de vlaggen hebben geschilderd wonen veelal in woonzorgcomplexen of in de directe omgeving ervan, in Kralingen-Crooswijk en Noord. De vlaggen wapperen tot 29 oktober boven de Boezem.

Na de opening is er een inspiratie event met voor ouderen workshops dans, zang en schilderen en voor professionals in zorg en welzijn workshops over het belang van kunstparticipatie voor ouderen in de wijk.

De megavlaggenlijn is een project van Pluspunt, expertisecentrum voor senioren en participatie, in het kader van het driejarige landelijke programma Lang Leve Kunst. Met de megavlaggenlijn en de inspiratie-event vraagt Pluspunt aandacht voor kunstbeoefening voor ouderen in de wijken. Ouderen zijn vaker wat beperkter in hun mobiliteit en daarom afhankelijk van activiteiten in de wijk, ook voor hun sociale contacten. Kunst werkt verbindend en heeft een goede invloed op gezondheid en welbevinden van ouderen.

Uit de krant