De Pizzabakkers
De Pizzabakkers

Sanne de Vries leeft haar droom bij De Pizzabakkers in de Pannekoekstraat

Algemeen 63 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

‘Uniek stukje Italië’ vormt perfecte match met de stad Rotterdam. Aan de Pannekoekstraat in Rotterdam startte de jonge onderneemster Sanne de Vries in september 2017 haar eigen filiaal van De Pizzabakkers waarmee ze een droom in vervulling ziet gaan. Na de hotelschool in Maastricht, enkele buitenlandse stages en een kortstondig avontuur in Amsterdam, bracht heimwee haar terug naar de stad waar zij is opgegroeid: Rotterdam. De stad Rotterdam vormt in haar ogen de perfecte match met De Pizzabakkers.

De ambachtelijke pizza’s van De Pizzabakkers worden gebakken in Italiaanse houtovens. Door het complexe deegbereidingsproces is de bodem krokant, dun en vol van smaak. Die houtoven doet Sanne denken aan Rotterdam, al is dat eerder praktisch dan esthetisch. “De warmte, de echtheid, het karakter en de liefde die ik in de mensen om mij heen voel, die zorgen voor de juiste omgeving voor het bereiden van onze producten.”

De pizza’s worden belegd met uitsluitend verse ingrediënten en alle vleeswaren komen van familiebedrijven in Italië. Haar eigen favoriet is de pizza die in haar ogen het beste past bij haar beeld van Rotterdam: de Salami Finocchiona, een klassieke, stoere en toch eigentijdse pizza met tomaat, mozzarella en venkelsalami. “Perfect met een koude Peroni en Italiaans ‘bakkie pleur’ na afloop”, aldus de onderneemster.

Uit de krant