Afbeelding

Warme kerst met Club Carrousel in het Hofpleintheater

Algemeen 149 keer gelezen

Rotterdam – vrijdagavond 21 december vond in het Hofpleintheater de eerste editie plaats van Een warme kerst. Ruim 500 Rotterdamse kinderen en hun families, die niet vanzelfsprekend kerst buiten de deur vieren of in een theater geraken, waren vanavond te gast bij Jeugdtheater Hofplein. Om samen te eten, te dansen en elkaar te ontmoeten, maar bovenal om de magie van theater zélf te ontdekken door een bezoek aan de kerstvoorstelling Club Carrousel.

Het Hofpleintheater is een open huis, waar elk kind de kans krijgt om te proeven van theater. Ongeacht uit welk nest iemand komt. Of diegene nu netjes met zijn of haar gezin door de voordeur komt gewandeld of verdwaald via het raam naar binnen waait. De kerstperiode is traditiegetrouw voor veel Rotterdamse gezinnen een moment om sámen een voorstelling in het Hofpleintheater te bezoeken. 

Diverse Rotterdamse organisaties zoals SNTR, Sol Netwerk, de Banier, Sezer, House of Hope, Women Connected, maar ook particulieren hebben samen met Hofplein de gezinnen uitgenodigd voor wie deze warme kerst, als start van de kerstvakantie.

Met steun van RET werden op diverse plekken in Rotterdam groepen kinderen opgehaald en naar het Hofpleintheater begeleid. Vanaf 17.30 uur stroomde het theater in mum van tijd vol. In alle ruimtes kwamen kinderen, jongeren, ouders en grootouders samen om elkaar te ontmoeten, samen te eten en te dansen bij de voorstelling Club Carrousel. Om na 21.30 uur met grote glanzende ogen, een kerstcadeautje in de hand en vooral een gevuld hart het theater weer te verlaten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant